OT: výzva k úhradě fa z roku 2005

• (neregistrovaný)

6. 8. 2009 16:40

Prosím o pomoc, přišla mi výzva k úhradě od internetové firmy za uhrazení prezentace za rok 2005. Nikdy jsem si žádnou placenou prezentaci neobjednávala. Nikdy mi dosud neposlali žádný doklad nebo výzvu k úhradě. Dnes mi poslali smlouvu, která je vystavena 2/05,
    je v ní uvedeno, že prvních 14 dnů je inzerce zdarma, a pokud v těchto dnech inzerce není písemně zrušena, že automaticky přejde v placenou službu. 15. den že posílají proformafakturu, která musí
    být uhrazena ve lhůtě splatnosti. Žádnou proformafa jsem nedostala. Vím, že závazky a pohledávky jsou promlčené po 4 letech. Pokud tedy údajně vystavili proformafa v březnu 05, měla by být už promlčená. Prosím o radu, jak mám vůči firmě reagovat.
    Mám dojem, že zkoušejí, kdo jim naletí a pošle peníze, ale zároveň se bojím, aby se za pár let dluh dvanácti stovek neřešil přes exekutora. Perlička je i v tom, že firma je tak ohleduplná, a poslala mi nový doklad, kde uvádí prezentaci za období 08/09 - to prý abych si to mohla dát do nákladů.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).