Prispevky na vozidlo pro ZTP/P

• (neregistrovaný)

7. 8. 2009 12:04

Dobry den,
    prosila bych radu, mam babicku, ktera bude kupovat novy automobil protoze do stareho se ji nevejde vozicek, jenze starsi automobil by bylo problemove prodat( eko poplatek), tak by si ho chtela nechat, jako nahradni-takove to, co kdyby...... Ale kdosi ji sdelil, ze jelikoz je ZTP, ze nemuze mit dve auta, ja jsem ale nikde tuto informaci nenasla a co jsem se ptala, tak mi bylo receno, ze si muze nechat obe auta ale narok na prispevek muze uplatnit jen na jedno. Takze prosim, jestli by se nenasel nekdo, kdo by mi rekl, jak to vlastne je spravne. Dekuji mnohokrat

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 8. 2009 20:39

anonymous

Re: Prosim odpoved, nalehave, dekuji
      Je potřeba rozlišovat: pokud nebude čerpat příspěvek na zakoupení vozidla, tak může mít aut kolik chce, jenom pro výplatu dávek na benzín nahlásí to, které bude používat pravidelně.
      Pokud ale bude čerpat příspěvek na zakoupení, tak se zavazuje, že do nějaké lhůty (buď měsíc nebo 3, teď se mi to nechce hledat) musí to druhé auto prodat.
      jinak můžete zvážit možnosti "šrotovného", které by snad mělo být i u nás zavedeno a mohlo by vyřešit, co se starým autem.

• 7. 8. 2009 16:22

bonbonek (neregistrovaný)

Re: Prispevky na vozidlo pro ZTP/P
      zavolejte si pro dobrou radu do některé poradny či svazu zdravotně postižených. Jestli jste z Prahy, tak volejte pana Hutaře ze svazu zdravotně postižených v Karlíně. Pokud z Phy nejste , tak vlastně můžete volat jeho taky, že jo. Je to právník, sám invalida, poradí vám nejlépe. Jinak já si osobně myslím, že jestliže na to první auto dostala babička příspěvek na koupi a chce příspěvek i na druhý automobil, tak to nepůjde. Musí skutečně ten první automobil nějak prodat. Ono je to popsáno v těch podmínách pro schválení příspěvku na koupi auta pro ZTP.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).