Re: Podpůrčí doba - prosím o kontrolu
Souhlasím podpůrčí doba do 25.8.09 včetně. Ošetřující lékař by měl ukočit neschopnost, nebo ji může jěště prodloužit. ZP dle toho jak dopadne rozhodnutí, buď pokračuje nemoc, nebo invalidní důchod a to bývá výstup, nebo ukočí nemoc a pokračuje zaměstnání.
Ráda bych Vám poradila, ale mám několik dotazů:
1) Máte zjištěno, že se podpůrčí oba počítá podle nového zákona, i když nemoc je z loňského roku?
2) Informovala jste 3 měsíce před koncem podpůrčí doby OSSZ (PSSZ), ošetřujícího lékaře a zaměstnance? V tom případě by mělo příjít ze sociálky vyrozumění a bylo by jasné, zda budete zaměstnanci dále poskytovat nemocenské nebo bude pracovní neschopnost ukončena.
E
Já se domnívám, že pokud nemoc začala v roce 2008, tak podpůrčí doba trvá 365 dní.
Takže podpůrčí doba skončí o 15 dní dříve tj. 10.8.2009.
Dne 10.8.2009 bych tedy měla ukončit vyplácení nemocenské (nevím jestli zaměstnanec donese ukončení PN).
Zaměstnankyni jsem informovala.
Na lékářskou posudkovou komisi jsem posílaĺa dopis kde jsem je informovala, kdy končí podpůrčí doba a oni mi oznámili že o dané paní vědí a že si jí hlídají... Toť prý vše co jsem měla udělat tak nevím ???
Děkuji za odpovědi.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
7. 8. 2009 12:06
Dobrý den, moc prosím o radu ohledně podpůrčí doby,nemocenské stále vyplácíme jako velká organizace.
Nemoc od 5.10.2008 - dosud (stále trvá)
Nemoci 380 dní zpětně od 5.10.2008 - 20.9.2007 - 55 kalendářních dní.
Dle mého výpočtu končí podpůrčí doba 25.8.2009 (prosím o kontrolu) tzn. že přestanu vyplácet nemocenské.
Zaměstnankyně by měla zřejmě doložit ukončení prac.neschopnosti, ale nevím co s ní dále z hlediska zdravotního a sociálního pojištění
Děkuji moc za opověď
Věra