Re: pozdě mi donesli doklad
Zkuste si pročíst v Zákonu o DPH § 42 - zaměřte se na odst.4a kde se píše - mj.- ve zdaňovacím období, ve kterém byl plátci doručen dobropis ... nevím jak postupovali na protistraně - ale měli počkat na potvrzení, kdy vy potvrdíte do kterého období dobropis proúčtujete .... ale nevím jestli třeba naposlali doporučeně ....
>>Dobrý den, jsem externí účetní.
>>Podnikatel (čtvrtletní plátce DPH)mi donesl až teď
>>přijatý dobropis -platba v hotovosti ze dne
>>28.6.2009.
>>Přiznání dph za 2.čtvrtletí
>>už mám ale samozřejmě odevzdané. Dobropis je v částce
>>
>>323 Kč (dph 26,67 Kč).
>>Můžu to dát do 3.čtvrtletí?
>>Děkuji
>
>Zákon o DPH - lze uzplatnit 3 roky zpět!!!!!!!!!!!!! a je velmi důležité, kdy Vy ten doklad dostanete.
Dali ho podnikateli, když platil faktury. A na dobropise napsali, že ho uhradili hotově (toho 28.6.), k tomu vystavili výdajový doklad taky s datem 28.6. Oni mu ho zapomněli dřív dát. Často dávají doklady zpětně. U výdajů to nevadí, ale co s tím dobropisem?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
11. 8. 2009 11:23
Dobrý den, jsem externí účetní.
Podnikatel (čtvrtletní plátce DPH)mi donesl až teď přijatý dobropis -platba v hotovosti ze dne 28.6.2009. Přiznání dph za 2.čtvrtletí
už mám ale samozřejmě odevzdané. Dobropis je v částce
323 Kč (dph 26,67 Kč).
Můžu to dát do 3.čtvrtletí?
Děkuji