Re: Penále - podklad do účetnictví
Tak mě vždy přišel papír s penálem - za jakou daň za jaké zdaňovací období vč. uvedení účtu na který ho mám zaplatit a splatností (většinou x dní od doručení). Jestli ma povinnost FÚ to posílat to nevím, ale řekla bych že jo, protože jinak se daňový subjekt vůbec nedozví, že nějaké penále někde má.
Re: Penále - podklad do účetnictví
Naše firma se takto dozvěděla při žádosti o potvrzení bezdlužnosti u svého FÚ, že na jiném FÚ dluží 1 Kč na dani z nemovitosti. ¨Tak jsme ji museli zaplatit a potvrzení bylo.
Já být vámi,tak si zavolám na FÚ.kde dlužíte penále za daň z nemovitosti, aby vám poslala předpis na jeho platbu,zaplatila jim ho a na svém FÚ žádala o platbu nadměrného odpočtu DPH.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
11. 8. 2009 12:23
Je FÚ povinen zaslat daňovému subjektu zprávu o vyměření penále? Řeším tu jednu věc, že jsme pozdě zaplatili zálohu na daň z nemovitostí. Mezitím jsme podali přiznání k DPH s nadměrným odpočtem. Paní z FÚ nám ale nechce odpočet zaslat, dokud nebudeme mít uhrazené penále. Já ale přece nemůžu jen tak poslat peníze z účtu bez jakéhokoli dokladu, ne? Ještě jedna možnost - zaslat na FÚ, který řeší DPH, žádost o převod částky penále a vrácení jen zbytku, ale i tak bych ráda měla v ruce nějaký podklad.