Re: Půjčka společníkovi-jak vypočítat úr
Řešila jsme podobný problém, nikdopořádně neřekne, všude je jen obvyklý úrok....auditor tvrdil,že mám vzít % z úvěru, který máme u banky, že je to sice obchodní úvěr, ale že se ještě nesetkal s tím,že by to někomu vadilo....takže aspon nějaký názor
Děkuji
já jsem občas našla na diskuzích nějaký výpočet, ale většinou to byly staré příspěvky a jinak všude jinde byly jen všeobecné informace
ještě jeden dotaz - jak to je v praxi-vypočítáme částku úroků ta rok, poměrná část jde do fin.výnosů a ten společníky to vyplatí té firmě nebo se mu oto navyšuje dlužná částka a pak to zaplatí všechno naráz ?
to záleží na dohodě, já připíšu k dlužné částce a úročím spolu s ní dále.
Dobrý den,
taky jsem řešila úrok obvyklý u půjčky společnosti společníkovi a bylo mi sděleno, že je třeba zjisti úrokové sazby více peněžních ústavu ve Vašem městě podle účelu půjčky a udělat průměr. Splácení úroků z půjčky záleží na smlouvě, já je účtuji na 355 a úhradu provedu po zaplacení půjčky. Marta
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
12. 8. 2009 14:04
Může mi někdo pomoct - jak vysoký bude úrok v % za rok - částka 200.000 půjčka jednateli a společníkovi v srpnu 2009. Bežný účet společnosti je vedený u ČS.
Moc děkuji za pomoc.