Re: Konec mateřské, operace, pracák?
Zaměstnavatel Vás musí zaměstnat na stejné pozici, jaku jste vykonávala před nástupem na PPM a RD, takže nevidím důvod, proč byste měla dávat sama výpověď. Já osobně bych nastoupila po RD do zaměstnání a zam-tel Vám musí přidělit práci (pokud ji pro Vás nemá, tak by Vám měl dát výpověď + odstupné).
Propustil polovinu firmy. Předběžně mi sdělil, že pro mě práci nejspíš mít nebude, takže s výpovědí za 3 týdny počítám. Ale jde mi hlavně o to, jak s tou operací, která mě čeká. Co je pro mě výhodnější? Jít marodit před ukončením RD a protáhnout tak pracovní poměr, nebo jít marodit z pracáku?
Asi bych měla doplnit, že zaměstnavatel nejspíš bude chtít, abych skončila dohodou s odstupným. Pak ten pracák. Pokud bych trvala na výp. době, určitě by mi práci po tuto dobu před nástupem na operaci patřičně znepříjemňoval. Tuto zkušenost mám z dřívějška, musí být vše po jeho.
Nastupte do práce a uvidite.kdyz mu dohodu nepodepisete stejne nic nenadela,da vam ukonceni pracovniho pomeru pro nadbytecnost, 2 mesicni vypovedni doba+
3 mesicni odstupne,pak pujdete na operaci a vypovedni lhuta 2 mesice ubehne rychle
Tak vam to bude zneprijemnovat,dobu nez pujdete na operaci to zvladnete
Děkuju. I když jsem pracovala s velkým nasazením, šéfovo nálady, výbuchy a vylívání zlosti za jiné se na mě podepsaly tak, že mám ještě teď po 3 letech na MD občas pracovní noční můry. Přesto bych se ráda vrátila, práce mě bavila, mé místo je ale obsazené "rodinným příslušníkem". Ještě prosím, pracovala jsem v kanceláři, co když po mě bude chtít třeba uklízet, pomáhat v provozu atd., aby využil moji prac. dobu? Jak se mám bránit?
to jste na tom stejně jako já. Teď mi končí rodičovská dovolená,bylo mi oznámeno že moje místo je zrušené,tudíž mě čeká výpověď + odstupné. Nyní na mně tlačí,ať podám výpověď sama a nějaké peníze na ruku,jinak mi to silně znepříjemní.Tak vůbec nevím co dělat ...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
13. 8. 2009 10:51
Končí mi rodič. dovolená (synovi budou 3 roky). Zaměstnavatel mě zpátky nevezme. Jinou práci zatím najít nemůžu. Navíc mě čeká operace s neschopností 6-8 týdnů. Jak bych měla postupovat? Nechat si napsat neschopenku před synovým 3.rokem, jít na operaci, nebo ukončit prac. poměr a nahlásit se na pracák a pak jít na tu operaci?