tak to já si chtěla nechat okopírovat formulář vyplněný na ŽÚ a nepřejte si vidět jak se chovaly. K čemu to prý potřebuju, že je to jen papír pro ně. Nakonec mi to teda okopírovaly, ale ty ksichty :-X :-\ ???
Já to rovnou tisknu 2x, jednou pro sebe a jednou pro podnikatele, aby měl doklad, co na úřadě nahlásil. Takhle by se to mělo dělat normálně, ale protože nám stát snížil příspěvek na výkon státní správy a daňová výtěžnost je taky úplně někde jinde než naplánoval Velký Chemik Kalousek, tak se holt šetří i na papíře a toneru.
Někde jsem slyšel, že prý by se to mělo hlásit do 8. dnu měsíce následujícího po měsíci, kdy získáte živnosťák. Dneska jsem ale byl hlásit svoje podnikání na pojišťovně a OSSZ, pět dnů po 8., přesně 30 dnů od převzetí ŽL na úřadě a naprosto v pořádku, nikomu to nevadilo. Takže bych to viděl tak, že ta lhůta je 30 dní od převzetí ŽL, stejně jako na finančáku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 6. 2011 22:31
Zdravím, tak jsem si minulý měsíc zařídil živnostenský list 16.5 . Vše proběhlo vpořádku a já vesele nic neřešil. Paní na živ. úřadě mi jen řekla, že se mám stavit na socíálku s potvrzením o studiu a že to vůbec nespěchá. Nyní jsem zjistil, že tam je lhůta. Mám obavy, že dostanu pokutu, za to, že jsem se včas nenahlásil :( o pojištovně jsem se dozvěděl také až tet po přečtení informací. Mám si rovnou připravit tisíce na pokuty, nebo to až tak nehoří? :'(