Lhůta pro nahlášení na OSSZ a ZP

• (neregistrovaný)

30. 6. 2011 22:31

Zdravím, tak jsem si minulý měsíc zařídil živnostenský list 16.5 . Vše proběhlo vpořádku a já vesele nic neřešil. Paní na živ. úřadě mi jen řekla, že se mám stavit na socíálku s potvrzením o studiu a že to vůbec nespěchá. Nyní jsem zjistil, že tam je lhůta. Mám obavy, že dostanu pokutu, za to, že jsem se včas nenahlásil :( o pojištovně jsem se dozvěděl také až tet po přečtení informací. Mám si rovnou připravit tisíce na pokuty, nebo to až tak nehoří? :'(

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 1. 7. 2011 0:16

Petr (neregistrovaný)

Avšak z Fin. úřadu mi již rozhodnutí o registraci i s DIČ dorazilo, proto si říkám, zda to vrámci jednotného reg. místa o kterém jsem četl, za mě nepořešil živnostenský úřad, jsem tedy už automaticky registrován i na OSSZ a pojišťovně nebo ne? Děkuji předem za odpověď.

• 1. 7. 2011 7:11

MonikaSh

Podívejte se do formuláře, který jste si odnesl z ŽÚ, když jste tam ohlašoval živnost, které kolonky týkající se FÚ, OSSZ, VZP tam máte zaškrtnuté. Z toho poznáte, co bylo v rámci JRF/CRM kde nahlášeno.

• 1. 7. 2011 10:10

martina (neregistrovaný)

tak to já si chtěla nechat okopírovat formulář vyplněný na ŽÚ a nepřejte si vidět jak se chovaly. K čemu to prý potřebuju, že je to jen papír pro ně. Nakonec mi to teda okopírovaly, ale ty ksichty :-X :-\ ???

• 1. 7. 2011 10:50

P2010 (neregistrovaný)

Pokud by na zaklade pozdniho ohlaseni vznikla moznost ze vam mohou udelit pokutu, tak nepredpokladam ze to udelaji hned. Pockaji si maximalne moznou dobu a pak to "nahodou" odhali, aby bylo penale co nejvyssi  >:(

• 1. 7. 2011 12:33

MonikaSh

Já to rovnou tisknu 2x, jednou pro sebe a jednou pro podnikatele, aby měl doklad, co na úřadě nahlásil. Takhle by se to mělo dělat normálně, ale protože nám stát snížil příspěvek na výkon státní správy a daňová výtěžnost je taky úplně někde jinde než naplánoval Velký Chemik Kalousek, tak se holt šetří i na papíře a toneru.

• 13. 7. 2011 19:16

j.petrina (neregistrovaný)

Někde jsem slyšel, že prý by se to mělo hlásit do 8. dnu měsíce následujícího po měsíci, kdy získáte živnosťák. Dneska jsem ale byl hlásit svoje podnikání na pojišťovně a OSSZ, pět dnů po 8., přesně 30 dnů od převzetí ŽL na úřadě a naprosto v pořádku, nikomu to nevadilo. Takže bych to viděl tak, že ta lhůta je 30 dní od převzetí ŽL, stejně jako na finančáku.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).