Re: Oznámení zdr.poj.-nemoc v ochr.lhůtě
Díky za potvrzení.. :-) smlouvu samozřejmě měl, tohle byl jasný úmysl.. A když telefonicky zjišťoval, zda mu mzdu pošlu na správný účet - a kdy mu pošlu za ten odpracovaný den stravenku a kdy mu pošlu nemocenskou - tak jsem odpovídala ale na závěr jsem se neudržela a řekla, že jsem velice ráda, že mu to jaksi nevyšlo, že mu žádnou nemocenskou posílat nebudu... :-) A když se ptal, tak jsem mu jen řekla, ať se seznámí s platnou legislativou. BRRR.
No, pokud bude nemocný déle než 14 dní, tak na tom stejně vydělá, protože pak bude dostávat nemocenskou. Taky máme takové zaměstnance, kteří pracují týden a hned jdou marodit...Na takové by taky asi měli naši zákonodárci něco vymyslet...
Tak jsem si to ověřila v pojišťovně.. První slečna vůbec netušila,
na co se ptám, ale aspoň telefon předala vedoucí. A ta mne ubezpečila,
že ho hlásím od prvního dne nemoci, bez ohledu na to, co mu je nebo není vypláceno. :-) teď ještě, aby to tak měly všechny ZP...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
14. 8. 2009 15:03
Dobrý den, zaměstnanec nastoupil 10.8. a hned ten den ukončil PP. Od 11. 8. poslal neschopenku. Náhradu mzdy mu nebudu platit, ale musím ho hlásit na zdravotní pojišťovnu, tj. k 11. 8. písmenem N? Připadá mi to nelogický, N je přece výplata dávek nemocenského pojištění po skončení pracovního poměru... Obvolala jsem 7 zdravotních pojišťoven, ani v jedné v pátek ve 14.30 nikdo telefon nebere. Ještě jedna věc, nemoc v OL dopisuje na ELDP sociálka, já už vůbec v programu jeho nemoc nezaznamenávám? Prosím o názor, díky, Hana