Re: Děkuji Lalo!
Opravné je do řádného termínu, dodatečné po řádném termínu, do kterého mělo být přiznání podáno.
Re: opravné přiznání k DPH - jak?
Obávám se, že to tak není. Opravné přiznání se může udělat jen do termínu, tzn. termín 25.7., přiznání podám 24.7., zjistím chybu a 25.7. můžu ještě podat opravné přiznání. U Vás by se jednalo o dodatečné, kde se opravují jen rozdíly. Otázkou je, jestli kvůli 134,- dělat dodatečné přiznání, já osobně bych chybu opravila v následujícím období a dodatečné přiznání bych nedělala.
hmm to je asi pravda. Akorát že nevím jak to do toho přiznání "prošťouchnout" protože jsem opravila DPHčko na dokladu z 1.q a to bych musela u toho rozdílu nějak změnit datum, aby se mi to vygenerovalo do tiskopisu a obávám se, že bych se do toho všeho zamotala ještě víc :o( Každopádně děkuji za tip. A Vám se Lalo omlouvám, máte pravdu - já jsem vůbec neuvedla, že se jedná o 1.q!!!! Všem Vám velice děkuji za zájem pomáhat ostatním :o)))
Opravuji to tak, že chybný doklad zaúčtuji v aktuálním období s mínusem a správný, tak jak má být. Mám na to v účetnictví zvláštní řadu dokladů, vše mám řádně popsáno a založeno pro případ, že by se něco hledalo dodatečně.. Na tyto malé chyby dodatečná přiznání nedělám.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
18. 8. 2009 9:09
Poraďte mi prosím: musím udělat opravné přiznání. (odvedla jsem o 134,- méně) Chybu jsem udělala v ř. 40. Teď nevím, jestli mám udělat celé nové (opravné), nebo pouze ten ř. 40 a na ř. 65 pouze těch 134,- Kč? Vím, že dotaz zní hloupě, ale ještě jsem se s tímto problémem nesetkala. Všem děkuji a přeji krásný den