Re: pronájem zaměstnanců
Ale já taky v nadpisu vidím pronájem zaměstnanců. A píše, že pronajímají stroje plus osádku (tj. zaměstnance). Pája má pravdu - zaměstnance nelze pronajímat jiné firmě, pokud nejsou agenturou.
aha už čtu,(to dělá to vedro), takže oni nepronajali, ale jim byl pronajmut stroj s osádkou, takže špatné je to z druhé strany-od toho pronajímatele.Stejně ale z právního hlediska toto nelze a OIP po zjištění může podle mne sankcionovat i toho, kdo byl účastníkem protiprávního jednání.
určitě, přece Vám odvedl určitou práci-dílo, službu, za kterou Vám vystaví FA a uvede: za vykonání díla, nebo zajištění služby..specifik., fakturujeme celkem ..., žádné dělení na stroj a osádku, byla-li uzavřena písemná smlouva,nabídka,objednávka,- rovněž upravit, ušetříte si případný problém.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
18. 8. 2009 10:14
Mám došlou fakturu za pronájem stroje + osádky. Mohu zaúčtovat na 518, nebo mám ještě nějákou povinnost ohledně třeba ZP?