Re: Zaměstnavatel zrušil činnost
Klidně můžete nastoupit třeba do pěti zaměstnání současně, když to zvládnete. To ale nemění nic na tom, že je potřeba vyřešit Vaše zaměstnání u ní, protože jakmile budete uschopněna, měla byste u ní normálně začít dále pracovat. Pokud se nechcete tahat o náhradu mzdy a o odstupné, tak jí navrhněte dohodu o skončení pracovního poměru bez uvedení důvodu dnem 31.8., na to určitě přistoupí. Jestli trváte na odstupném, tak by v té dohodě musel být uveden důvod - zrušení organizace nebo nadbytečnost. Kdybyste se chtěla nechat zaregistrovat od 1.9. na ÚP (a pobírat podporu), musíte mít pracovní poměr ukončený.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
18. 8. 2009 11:26
Dobrý den chtěla jsem se zeptat jak postupovat.Mám smlouvu PP na dobu neurčitou od 1.10 2008 mám pracovní neschopnost která bude ukončena k 31.8 2009.Zjistila jsem,že má zaměstnavatelka ukončila živnost k 31.3 2009 z doslechu vím,že se nechala zaměstnat od 1.4 2009 jako zaměstnanec.
Nekomunikuje se mnou tel.zrušila,poštu nepřebírá.
Bylo mi doporučeno,že mám ofotit ukončení nem.lístku a zaslat doporučeně na její adresu a klidně nastoupit do nového zaměstnání.Jen nahlásit,že mám HPP u jiné firmy.
Na OSSZ i Zdrav.poj.jsem stále vedena jako její zaměstnanec.
Mohl by mi prosím někdo poradit jak teda postupovat ať se nedostanu do maléru?Mockrát děkuji za odpověď.