Zaměstnavatel zrušil činnost

• (neregistrovaný)

18. 8. 2009 11:26

Dobrý den chtěla jsem se zeptat jak postupovat.Mám smlouvu PP na dobu neurčitou od 1.10 2008 mám pracovní neschopnost která bude ukončena k 31.8 2009.Zjistila jsem,že má zaměstnavatelka ukončila živnost k 31.3 2009 z doslechu vím,že se nechala zaměstnat od 1.4 2009 jako zaměstnanec.
    Nekomunikuje se mnou tel.zrušila,poštu nepřebírá.
    Bylo mi doporučeno,že mám ofotit ukončení nem.lístku a zaslat doporučeně na její adresu a klidně nastoupit do nového zaměstnání.Jen nahlásit,že mám HPP u jiné firmy.
    Na OSSZ i Zdrav.poj.jsem stále vedena jako její zaměstnanec.
    Mohl by mi prosím někdo poradit jak teda postupovat ať se nedostanu do maléru?Mockrát děkuji za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 18. 8. 2009 13:17

Jiřka1 (neregistrovaný)

Re: Zaměstnavatel zrušil činnost
      Klidně můžete nastoupit třeba do pěti zaměstnání současně, když to zvládnete. To ale nemění nic na tom, že je potřeba vyřešit Vaše zaměstnání u ní, protože jakmile budete uschopněna, měla byste u ní normálně začít dále pracovat. Pokud se nechcete tahat o náhradu mzdy a o odstupné, tak jí navrhněte dohodu o skončení pracovního poměru bez uvedení důvodu dnem 31.8., na to určitě přistoupí. Jestli trváte na odstupném, tak by v té dohodě musel být uveden důvod - zrušení organizace nebo nadbytečnost. Kdybyste se chtěla nechat zaregistrovat od 1.9. na ÚP (a pobírat podporu), musíte mít pracovní poměr ukončený.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).