Re: náhrady mzdy(nemoc) na přelomu čtvrt
Díky za odpověd.
Takže zaměstnanec je v tomto případě "chudák". Podle mne je to taky tak, ale vydím, že po obdržení výplatní pásky bude stát u mě. Přeci jen jde o snížení průměru o polovinu.
Mohl bych poprosit ještě o nějaké názory. V zákoně je to vypsáno trochu neohrabaně tak třeba lze využít nějakou skulinku. Zaměstnanec je v poměrně složité situaci a tu tisícovku na míň asi pocítí. Díky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
19. 8. 2009 9:35
Zdravím.
Potřeboval bych poradit. Mám zaměstnance, nemoc od 23.6.-dosud. Zaměstnanci jsem vyplatil za 23.6.-30.6., resp. 26.-30.6. nemocenskou dle zjištěného průměrného výdělku, který činil za období 01-03/2009 cca. 190Kč. Nyní jsem se dostal k výpočtu náhrady za zbylé dny tedy 1.-6.7.
A teď přichází otázka. Pro výpočet náhrady vezmu v potaz průměrný výdělek za odbobí předcházející nemoci, tedy zmiňovaných cca. 190Kč, nebo se již bude brát průměr z období 4-6/2009, přičemž by došlo k rapidnímu snížení průměru na necelých 100 Kč?
Předem děkuji.