Hlavní navigace

Odstranění stromů

  • (neregistrovaný)

    20. 8. 2009 9:09

    Dobrý den, má někdo radu co se dá v rámci zákona dělat když Vám nechce obecní úřad povolit vykácení okrasných stromů, které na pozemku zanechal bývalý dlouholetý nájemník a zastupitelům a lidem se to tak líbí.Já mám pozemek tímto trvale znehodnocený a nemůžu ho nijakým způsobem využívat.Musím opravdu proti mé vůli navždy z tohoto pozemku platit daně a prospěch z toho bude mít jenom obec potažmo stát.Toto je poněkud komunistické ikdyž komunisti to alespoň sebrali a člověk se o to nemusel starat.Abych si teď najmul zahradnickou firmu,jelikož ze zákona se musím o tyto stromy starat, aby se jim dařilo.Pozemek je prakticky neprodejný a je to horší než věcné břemeno to jde totiž někdy zrušit.Zákon o živ. prostředí mi prakticky ubírá právo se svým pozemkem nakládat.

    Kde je možné se odvolat na skutečně nezávislý úřad, který bude nestranný a podpoří moje vlastnická práva.Starosta si okrasné stromy na své ovocné zahradě jen stěží nasadí, ale jiným nařídí jejich pěstování.Chci nasadit také stromy, ale ovocné abych z tohoto pozemku měl nějaký užitek a radost.Jedná se o pozemek okolo kterého jsou výhradně zahrady s ovocem a pěstováním zemědělsky užitečných plodin.Nejedná se o les ani park, ale o shluk ledabile vysazených stromů mezi poli.

    Je to jako by poslední nájemník přestavěl Váš byt a zazdil dveře a město by Vám nařídilo si to tak navždy ponechat a platit z toho řádně daně.

    Děkuji za Váš názor Honza

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 8. 2009 13:27

      ... (neregistrovaný)

      Re: odstranění stromů
      Jak píšete nezávislý úřad je (alespoň by měl být) v tomto státě soud. Jinak každý na tomto hřišti kopeme za vlastní zájmy, včetně obce. Doporučuji vám podat odvolání proti rozhodnutí obecního úřadu a po jeho případném zamítnutí žalobu na přezkum rozhodnutí ke krajskému soudu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).