Re: Nemoc v ochranné lhůtě
Pravdu máte Vy. Je to náhrada mzdy, to znamená, že nahrazuje mzdu, která ušla v důsledku nemoci. Pokud měla pracovní poměr sjednaný do 30.6. a nebyl prodloužen, tak jí 30.6. skončil. Což znamená, že po tomto datu neměla pracovat, žádná mzda jí tudíž u Vás neušla a není tedy co nahrazovat.
Re: Nemoc v ochranné lhůtě
Přesně tak.........Jen jsem tady chtěla vyventilovat moje rozčilení, že vůbec někdo na ČSSZ mohl této paní vnutit do hlavy takový blábol.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
21. 8. 2009 8:48
Zaměstnankyně 26.6.09 onemocněla, dne 30.6.09 skončila pracovní poměr na dobu určitou. Za 1.7.-9.7. nebude mít náhradu mzdy, protože již není v prac. poměru. Dnes paní za mnou přišla, kde mě začala přesvědčovat, že tuto dobu jsme jí měli zaplatit, že jí to bylo sděleno na ČSSZ v Praze. Potom paní zmínila, že se na tento problém ptala někde na centrále........Ach jo, někdy mě práce mzdovky opravdu dost vyčerpává :-((((