Re: Kontrola Fú DPPO
Podpis na všech účetních dokladech je jednou ze zákonných povinností, mohou Vás vyzvat k doplnění. Já bych se spíš bála toho, že DPPO může být fakt kontrola všeho, co máte v nákladech a výnosech, měli jsme ji na jaře a fakt mají zvídavé otázky a systémy kontrol, které mě ani nenapadly. Držím palce!
Re: Kontrola Fú DPPO
Tak košilky zrovna nejsou to, co musí na fakturách být:-)U nás se FÚ zaměřil HLAVNĚ na smlouvy,chtěl je vidět snad ke všemu,přepočítával si nájmy,které nám fakturuje pronajímatel,kontroloval knihy jízd se mzdovými listy,opravy aut kde byl stav tachometru s knihami jízd,byli si i ověřovat, jestli dvoje pneumatiky co máme v nákladech jsou skutečně jedny zimní a jedny letní.Byli u nás 3 měsíce:-(
Měli popsaných snad 100 papírů, děsné.
Ale byli celkem hodní:-)Doměřili jen 26 tisíc:-)
Právě za ty dvoje pneumatiky,které si jedny kupoval majitel do firmy a jedny manželce:-)Jen mně řekl, že jsou to letní a zimní:-(
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
22. 8. 2009 18:28
Prosím o radu: ohlásil se k nám /s.r.o./ Fú ke kontrole DPPO. Na co vše se zaměří?
Bývalá účetní nepodepisovala košilky na přij. fa a nepodepisovala pokladní doklady. Co je nutné na pokl. dokladech mít vše podepsáno?
Moc děkuji za rady!