Nechápu, jak podat opravný přehled OSSZ

• (neregistrovaný)

23. 8. 2009 12:43

Cituji: V opravném přehledu uvede novou výši daňového základu, popř. novou výši příjmů a výdajů a výši vyměřovacího základu pro pojistné na důchodové pojištění, přičemž nová výše vyměřovacího základu nesmí být nižší než původní výše vyměřovacího základu, pokud původní výše byla určena ve vyšší než minimální výši.

Platím měsíčně zálohu přs 3.000. Nyní jsem zjistil nezaúčtované výdajové faktury, podávám dodatečné přiznání k DPFO a následně opravný přehled OSSZ.

Do opravného přehledu jsem dal jen opomenuté výdaje tak jak do DODAP k dani z příjmů. Tím mi vychází v opravném přehledu vym. základ 5889 a záloha jen 1720,-

Neměl jsem tam dát znovu všechny příjmy a novou výší celkovou výdajů, aby byl nový výpočet??
    Jak to bude prosím dál? Stanoví mi OSSZ pouze zálohy 1.720 a vrátí za lento rok přeplatek?
    Děkuji

Jiří

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 8. 2009 16:50

JS (neregistrovaný)

Re: Nechápu, jak podat opravný přehled O
      Do opravného přehledu patří všechny příjmy a výdaje, tak jak byly vykázány v daňovém přiznání.
      Jak tedy uvádíte, měl jste tam napsat stejné příjmy jako v původním a vyšší částku výdajů (nalezené faktury).
      OSSZ Vám stanoví nové zálohy, předpokládám, že případné přeplatky (ze záloh od řádného přehledu do opravného přehledu) si můžete nechat na zálohách na příští měsíc (nebo měsíce).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).