Re: potvrzení pro ÚP - z čeho vycházet?
měli jsme něco podobného, po kontrole paní z úřadu práce nám bylo vysvětleno, že tam má být pravděpodobný výdělek spočítaný z předcházejícího ukončeného čtvrtletí /kolik by měla, kdyby odpracovala všechny dny.a protože jsme to řešili na začátku srpna, je to za 4-6/2009.
Re: potvrzení pro ÚP - z čeho vycházet?
Ale v uvedeném případě pracovní poměr již dávno skončil (31.10.08). On po dobu nemoci nebyl již jejich zaměstnancem. Ta průměrná mzda se přece vždy počítá ke dni skončení prac. poměru.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
26. 8. 2009 9:12
Dobrý den, náš "bývalý" zaměstnanec, pracovní poměr trval od 01.09.-31.10.2008, v pracovní neschopnosti od 03.10.2008, kterou končí až teď 28.08.2009. Donesl si na vyplnění potvrzení z ÚP pro podporu, z čeho teď ale pro jejich potvrzení mám vycházet, z průměru, který byl platný ve 4. čtvrtlení roku 2008 (v září 2008 odpracoval 22 pracovních dnů)? A jak spočítat čistou mzdu, taky jako by po mě chtěl potvrzení např. hned v listopadu 2008, takže mám zohlednit podepsané prohlášení poplatníka pro rok 2008, protože v roce 2009 už pochopitelně prohlášení nepodepisoval?
Děkuji
Jindra