Re: RD + nástup do PP + nevyčerpaná dovo
>Dobrý den, prosím o radu v několika věcech:
>1) - ke dni 19.9. mi končí RD - hodlám k 20.9.
>nastoupit zpět do PP - musím tuto skutečnost hlásit
>zaměstnavateli i písemně nebo stačí osobní domluva? (jsem
>jedi
o rodič. dovolenou jste jistě písemně zažádala v době, kdy jste na ni nastupovala, takže zam-tel ví, kdy nastoupíte
můžete ho ale informovat, že opravdu 20.9. nastoupíte zpět, aby s tím počítal (abyste třeba nechtěla žádat o neplac. volno - nemusí souhlasit nebo byste nechtěla skončit v práci - výpověď už byste nestihla dát, abyste 19.9. skončila, takže to by muselo být uk. PP dohodou - bez odstupného)
>2) dále povinnost zaměstanavatele vůči sociálce. Co je
>tam třeba nahlásit?
>3) 5.8.2006 jsem nastoupila na mateřskou ale od 15.5.
>do 4.8.2006 jsem byla v neschopnosti (rizikové
>těhotenství). Ke dni 15.5. 2006 jsem vyčerpala 9 dní
>dovolené. Jaký byl nárok za rok 2006 a v případě že je tam
>nějaká nevyčepaná dovolená co s tím v případě že
>nastoupím zpět do PP ke dni 20.9.2009??
>
v r. 2006 jste měla nárok na celou dovolenou - nezameškala jste 100 a více PD, tak ta Vám propadla , za r. 2007 Vám vznikl nárok asi na 1/12 dovolené (pokud jste nastoupila PPM 5.8.), tento nárok (1,5 dne) si můžete vybrat po ukonč. RD
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
26. 8. 2009 15:53
Dobrý den, prosím o radu v několika věcech:
1) - ke dni 19.9. mi končí RD - hodlám k 20.9. nastoupit zpět do PP - musím tuto skutečnost hlásit zaměstnavateli i písemně nebo stačí osobní domluva? (jsem jediný zaměstnanec)
2) dále povinnost zaměstanavatele vůči sociálce. Co je tam třeba nahlásit?
3) 5.8.2006 jsem nastoupila na mateřskou ale od 15.5. do 4.8.2006 jsem byla v neschopnosti (rizikové těhotenství). Ke dni 15.5. 2006 jsem vyčerpala 9 dní dovolené. Jaký byl nárok za rok 2006 a v případě že je tam nějaká nevyčepaná dovolená co s tím v případě že nastoupím zpět do PP ke dni 20.9.2009??