Re: Špatná srážková daň
Pokud jste chybně vypočetla a odvedla srážkovou daň musíte to napravit teď a požádat FÚ o převedení odvedené daně z účtu srážkové na účet zálohové daně + případně dorovnat rozdíl.
To zda odvedete srážkovu nebo zálohovu závisí na tom,zda má u Vás podepsáno prohlášení,pokud v červenci již nejsou u Vás zaměstnáni a nemají tedy podepsáno prohlášení pak do 5tisíc jste správně odvedla srážkovou daň.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Sociálka znovu opravuje JMHZ, tentokrát snad už odstranila „vážné nedostatky“
Přiznání i přehledy OSVČ musíte podat elektronicky, nově se to týká i „zdravotka“
Senátní výbor podpořil snížení záloh OSVČ, mohlo by k němu dojít od června
DPP podle zákona o zemědělství a uplatnění slevy na pojistném
Zaměstnavatelé mají poslední šanci dohlásit údaje, jinak hrozí zamítnutí hlášení
Senioři přicházejí o miliony kvůli falešným daním. Policie varuje před novým trikem
27. 8. 2009 7:13
Dobrý den,
prosím o radu.
V 7 měsíci jsem špatně vypočítala panu školníkovi daň – místo zálohové, jsem spočítala srážkovou. Chyba vznikla tím, že k 30. 6. mu končil PP – a zálohová daň byla tedy do této doby. A já ji dále neobnovila.Od dubna má však stále DPP za 3200,-. Z této částky jsem v červenci strhla srážkovou daň a teď nevím, jestli tuto chybu mohu nechat až na roční vyúčtování, když se jedná o srážkovou daň? Nebo mám chybu napravit v 7 měsíci a vyplatit teď v srpnu.
A ještě bych se chtěla zeptat na podobný problém.
Někteří učitelé končili k 30. 6. a v červenci jsme jim dali odměny za suplování (do 5000,-). Protože už nejsou v červenci zaměstnanci, odvedla jsem za ně srážkovou daň – je to správně?
Děkuji moc za odpověď