Re: Dohoda o pracovní činnosti
Jestli to je opravdu dohoda o pracovní činnosti a ne dohoda o provedení práce, tak tam je postup stejný jako u normálního pracovního poměru. 4,5 % ZP vy, 9 % zaměstnavatel, 6,5 % SP vy, 25 % zaměstnavatel. Doplatek ZP do 1080,- Kč měsíčně vy. Celé to spočítá a odešle zaměstnavatel a vyplatí vám pouze čistou mzdu. Nezapomňte si podepsat prohlášení poplatníka, aby vám uplatnil slevu.
Re: Dohoda o pracovní činnosti
sp i zp Vám vypočte a srazí ze mzdy mzdová účetní z výdělku u firmy kde máte sjednanou dpč a zařídí i případný dopočet zp, vy nic zařizovat nemusíte, pokud by jste byl evidovaný na ÚP (i když by jste neměl podporu) tak se zp do minima doplácet nemusí, v takovém případě by jste dal mzdové účetní potvrzení o evidenci na ÚP
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
27. 8. 2009 10:45
Dal jsem výpověď v zaměstnání a nemám nárok na podporu. Sehnal jsem zatím jen práci na dohodu o pracovní činnosti. mám si sám platit zdravotní a sociální nebo nemusím, Děkuji moc.