Re: změna data platby daní, pojistného
Uděláte příkaz namísto 10. z účtu, tak 9. z účtu a je to, nic složitého v tom nehledejte.... to stejné u platby DPH - 25.dne to už musí mít FÚ na účtě, jinak se firma dostane do prodlení s platbou...
Re: změna data platby daní, pojistného
Ne, od listopadu 2009 jen daň, odvody na SP a ZP od 2010, odvod na ZP se mění stejně jako SP, tzn. od 1.-20. následující měsíc, jedná se o tzv. změnový zákon, čili zákon, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o platebním styku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
27. 8. 2009 12:24
četla jsem článek, že změna má být platná již od 1.11.2009, myslela jsem, že až od 1.1.2010. jen jsem se nedočetla, zda i splatnost zdravotní pojištění bude tedy posunuta na 20.den v měsíci jako to platí u sociálního nebo zůstává v současném stavu
jelikož máme datum výplaty 10. den v měsíci, tak to abychom to poslali už alespoň 7.den a to asi nebudeme stíhat...