Re: Dotace z ÚP a opakovaný nástup
Dotazu moc nerozumím. Pokud vy jste zaměstnavatel, který žádá o dotaci na z-ce vedeného na ÚP, samozřejmě můžete požádat, ale nejdříve musíte mít sepsanou dohodu s ÚP a prokázat vše, co ÚP požaduje, mezi to patří také bezdlužnost, pokud už k vám uchazeč o zaměstnání z ÚP nastoupil a uzavřeli jste s ním pracovní poměr, o dotaci na vyhrazené místo žádat již nemůžete. Výše dotace se odvíjí dle toho, o jaký příspěvek žádáte, v jakém místě se nacházíte-míra nezaměstnanosti, zda se jedná o sledovanou osobu - v případě souběhu se dotace zvyšuje, např. přes 50 let a je invalidní, apod.
To všechno vím,jde mi o to,jestli dostaneme dotace,když ten zaměstnanec u nás už pracoval.Teď ho vytahuju z úp po 5ti měsících...a mezi tím pracoval jen krátce pro někoho jiného.
Mám raději zavolat na ÚP?
Názory samozřejmě mohou být různé, ale mně to jako spousta papírování nepřišlo, nehledě na to, pokud firma bojuje se zakázkami a penězi, každý příspěvek dobrý. Ani kolegyni to nepřišlo jako spousta papírování, když má o dotace opět zájem. K původnímu dotazu - domnívám se, že na příspěvek na vyhrazené místo není právní nárok, tím pádem, pokud jste na tohoto pracovníka již dotaci čerpali, nemyslím si, že ji dostanete opět. ÚP by na to mohl pohlížet jako na účelové jednání, asi bude nejlepší, když na ÚP skutečně zavoláte a poptáte se přímo, tak jak jste sama říkala.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
1. 9. 2009 15:52
Dobrý den, nastává situace: zamc ukončil PP v lednu 09,nastoupil v únoru 09 do jiné firmy a tam ukončil PP ve zk.době.Od září nastupuje po 5 měs. na úp zpět do firmy.Vedení chce žádat dotaci od úp,je to možné?...i když pracoval v jiné fi pouze necelé dva měsíce?Nikdy jsem dotace nežádala,proto děkuji za jakýkoliv píspěvek,
Tonka