Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
2. 9. 2009 8:26
Řeším problém fakturace mezi otcem a synem. Oba jsou zemědělci. Syn dělá práce na poli pro otce a vystaví mu fakturu. Ceny jsou obvyklé - brali se podle jedné firmy, která provádí tyto služby. Ale jak ještě musí být tato fakturace ošetřena, aby bylo vše pro FÚ v pořádku.
Mají připravenou rámcovou smlouvu na celou sezónu a když otec bude potřebovat, napíše objednávku na dané práce, kde své požadavky specifikuje. Dále otec vyžaduje na každý den dodací list, kde bude napsáno na jakém pozemku se co dělalo, výměra, stroj, obsluha, přejezdy.
Přijde mi to až moc papírů, napište mi prosím co je opravdu potřeba a co ne.
Oni totiž dříve spolu hospodařili a teď syn začal sám a otec to nemůže překousnout. Po mě nyní chce abych se synem vše řešila já a chce po mě všechny tyto papíry a vyhrožuje že to musím mít já vpořádku, že jsem za to zodpovědná. Oni nejsou schopni se domluvit a mě buzeruje ať to řeším mezi nima já. Dříve dělal otec za syna fa, bez jakýchkoliv podkladů, jen jak se mu to hodilo s penězma a to mu nevadilo. Najednou musí být vše do puntíku, ale přijde mi že až zbytečně moc.
Díky za odpověď.