Re: faktura nepřijde, materiál máme
A kde se Vám vzalo to DPH, že tam "visí"? Dodavateli jste ho nezaplatili, uplatnit odpočet na vstupu nemůžete, nemáte fakturu (stejně je to osvobozené). Zboží jste prodali, DPH zaplatil zákazník. Rozdíl mezi DPH na vstupu a DPH na výstupu se odvádí FÚ. Nemůže Vám tam nic "viset"
Re: faktura nepřijde, materiál máme
ale může - vždyť se samovyměřuje. A dokud nemáte řádný daňový doklad (fakturu atd) tak v určitý termín musíte provést 1/2 úkonu - tj. odvést, a uplatnit si nemůžete - a to je tenhle případ. Takže zůstává viset na 343 MD. Také jsem to měla - měla jsem doklad, ale jak se časem zjistilo, byl "podvodný". Takže jsem odvedla a neuplatnila. Jediná cesta je natvrdo odúčtovat do nedaňových nákladů. A doporučuju udělat si k tomu pořádný zápis, aby se za pár let vědělo, co to má znamenat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Sociálka znovu opravuje JMHZ, tentokrát snad už odstranila „vážné nedostatky“
Přiznání i přehledy OSVČ musíte podat elektronicky, nově se to týká i „zdravotka“
Senátní výbor podpořil snížení záloh OSVČ, mohlo by k němu dojít od června
DPP podle zákona o zemědělství a uplatnění slevy na pojistném
Zaměstnavatelé mají poslední šanci dohlásit údaje, jinak hrozí zamítnutí hlášení
Senioři přicházejí o miliony kvůli falešným daním. Policie varuje před novým trikem
2. 9. 2009 13:03
Prosím poraďte mi, máme spousty nefyfakturovaného materiálu z EU od roku 2006 . Víme na 100%, že už nikdy na to faktury neuvídíme, dobře, materiál tedy zaúčtujeme do výnosů, ale jak s DPH, které jsme z něho odvedli a teď nám to visí na 343, kam s ním? Děkuji za odpověď