Re: Mimořádná sleva na SP-PP na dobu urč
Dobrý den, zaměstnáváme také důchodce na pracovní smlouva max. na 1rok. Tuto prac.smlouvu také prodlužujeme pouze dodatkem. Včera jsem byla na sociálce v Lounech a bylo mi potvrzeno, že na tohoto pracovníka se sleva na pojistném může uplatnit. Ale nevím jak je to s dodatkem měsíčním. Zkuste si tam zavolat a domluvit se, poradí Vám určitě jako mě. Přeji krásný den
Re: Mimořádná sleva na SP-PP na dobu urč
Dobrý den, také jsem řešila včera na sociálce v Rychnově důchodce na dobu určitou prodlouženou smlouvu dodatkem, také mi sdělili, že mohu slevu uplatnit a to proto, že jsme smlouvu prodloužili právě zmíněným dodatkem bez přerušení, tj, že dodatek přesně navazoval na následující den, kdy vypršela smlouva na dobu určitou. Kdybychom sepsali novou smlouvu, slevu bychom nemohli uplatnit. Telefon na soc. vám dodá jistotu, že se rozhodnete správně. Hezký den
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
3. 9. 2009 9:05
Dobrý den,
moc prosím všechny zkušené mzdové účetní o radu. Nevím si rady s nárokem na mimořádnou slevu na SP. Jako mzdová účetní teprve začínám. Od 3.9.2007 zaměstnává naše firma starobního důchodce - ( jedná se o pracovní poměr na dobu určitou, ne malého rozsahu ) . Nejprve měl tento pracovník sjednánu pracovní smlouvu sjednánu na dobu určitou a to do 31.12.2007, poté následovali dodatky k této smlouvy : dodatek č.1-1.2008-30.6.2008, poté dodatek č. 2 -1.7.2008-31.12.2008, dodatek č. 3 -1.1.2009-31.3.2009, a poté vždy dodatky sjednané na měsíc...až do 30.9.2009 ( zatím- měsíční dodatky sjednáváme z důvodu krize, nevíme , zda bude práce....) První dotaz zní : Zda můžeme starobního důchodce neomezeně a zase formou dodatků ( tzn. překročit 2 roky ..). Nebo jej odhlásit na OSSZ a znovu sepsat smlouvu na dobu určitou ( max 1 rok ) opět přihlásit. ...A druhý dotaz, zda můžeme na něj uplatnit mimořádné slevy na sociální zabezpečení pro zaměstnavatele za 1 -7 /2009+ 8/2009 ? Děkuji mnohokrát za pomoc .