Re: Dlouhá nemoc a průměr na dovolen.-PR
já si určuji pravděpodobný průměr dle současného průměru tří pracovníků na stejné pozici jako ten dlouhodobě nemocný, podělím počtem prac. a mám pravděpodobný na toto nové období, neboť se stává, že je k novému roku zvyšování / snižování tar. sazeb Kč/hod. atd. Postupuji takto i při určování prům. u nových pracovníků a zatím nikdo z úřadů neměl námitky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
3. 9. 2009 9:43
Dobrý den, prosím o pomoc s průměrem na dovolenou. Zaměstnankyně na nemocenské od 3.10.2008 - 31.07.2009(těhotná). Poslední průměr na dov z roku 2008 (3.Q/2008) je 96,78Kč, hodinová mzda je 60kč. Od 1.8.2009 si čerpá měsíc dovolenou před nástupem na mateřskou dovolenou. Prosím, jaký jí mám dát průměr na dovolenou. Bude to ten poslední známý z roku 2008 nebo pravděpodobný? A když pravděpodobný, tak ten může být jen jako ta hodinová mzda nebo musí být více? Zaměstnavatel mě uhání, abych jí dala jen těch 60kč, tak nevím. Děkuji mockrát za odpověď.