Dlouhá nemoc a průměr na dovolen.-PROSÍM

• (neregistrovaný)

3. 9. 2009 9:43

Dobrý den, prosím o pomoc s průměrem na dovolenou. Zaměstnankyně na nemocenské od 3.10.2008 - 31.07.2009(těhotná). Poslední průměr na dov z roku 2008 (3.Q/2008) je 96,78Kč, hodinová mzda je 60kč. Od 1.8.2009 si čerpá měsíc dovolenou před nástupem na mateřskou dovolenou. Prosím, jaký jí mám dát průměr na dovolenou. Bude to ten poslední známý z roku 2008 nebo pravděpodobný? A když pravděpodobný, tak ten může být jen jako ta hodinová mzda nebo musí být více? Zaměstnavatel mě uhání, abych jí dala jen těch 60kč, tak nevím. Děkuji mockrát za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 9. 2009 9:59

Jiřka1 (neregistrovaný)

Re: Dlouhá nemoc a průměr na dovolen.-PR
      Průměr pravděpodobný, tj. nejvíce podobný pravdě, tj. kterého by asi dosáhla, kdyby v předešlem čtvrtletí pracovala. Pokud by jí zaměstnavatel dával jen těch 60 Kč, tak by její průměr byl 60 Kč.

• 3. 9. 2009 10:13

JanaLEV (neregistrovaný)

Tak děkuji mockrát, zkusím ho "ukecat" na víc než těch 60kč/hod, ale asi mi to nebude nic platné. Díky díky

• 3. 9. 2009 14:35

j138 (neregistrovaný)

já si určuji pravděpodobný průměr dle současného průměru tří pracovníků na stejné pozici jako ten dlouhodobě nemocný, podělím počtem prac. a mám pravděpodobný na toto nové období, neboť se stává, že je k novému roku zvyšování / snižování tar. sazeb Kč/hod. atd. Postupuji takto i při určování prům. u nových pracovníků a zatím nikdo z úřadů neměl námitky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).