Re: restaurace-obědy vlastních zaměstnan
Já ale nerozumím termínu "vynuloval pokladnu" a v čem se změnil systém stravování zaměstnanců po příchodu nového ředitele.
Byla tu návaznost:pokladna(tržba za obědy,DPH=jmenovitě personál a celková částka).Když už nebudu mít naraženo na pokladně,můžu učtovat takto? Inter.dokl. 335/602... a 335/343,pak předpis na mzdy 331/335.Anebo na účet 333(ať ho neměním v polovině roku)..ID 333/602... a 333/343,pak 331/333?Tímto bych vynechala pokladnu.Teď jde o to,jestli to bude stačit FÚ.Děkuji .
Ano. jde to tak. Účet neměňte a pokračujte i nadále s účtováním prostřednictvím účtu 333. Zaměstnanec obdrží mzdu sníženou o úhradu obědů. K zaměstnanecké stravě budete mít vedenu samostatnou evidenci a kalkulaci zaměstnanecké stravy. Je nutno prokázat, že zaměstnanci skutečně uhradili hodnotu potravin (podle kalkulace a evidence zaměst. stravy).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
3. 9. 2009 15:08
Dobrý den,prosím o radu.Restaurace poskytuje vlast.zaměst.obědy.Ty se razily na pokladnu a byly v měsíčních tržbách zaúčtovány 378../602...a 378.../343-byly to tržby za obědy a odvedené DPH.Pak bylo zaúčtováno 333/378... a nakonec předpis ve mzdách 331/333.Fungovalo to.Nový ředitel vynuloval pokladnu.Takže se obědy nepromítnou do tržeb(378.../602...+378/343)Teď v tom mám zmatek.Můžete mi poradit,jak mám účtovat-zaměstnanec odebere obědy(ve vlastní rest.)a má za ně zaplatit formou strhnutí z mezd.Děkuji-pěkně prosím polopaticky.