Exekuce

• (neregistrovaný)

4. 9. 2009 11:46

Dobrý den,

zaměstnanec má již jednu exekuci - nepřednostní - srážím 1/3 + zbytek čisté mzdy zabavitelné bez neomezení.

Včera mi byla doručena další exekuce. Tzn. že já srážím nejdřív tu první a až bude celá uhrazená, budu srážet tu, která mi byla doručena včera.

A mám psát nějaký dopis tomu druhému exekutorovi?

Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 9. 2009 11:51

vv (neregistrovaný)

Re: Exekuce
      Mám zaměstnance, který má několik exekucí, vždy tomu příslušnému exekutorovi podám zprávu, že jeho exekuci nebudu zatím srážet z důvodu jiné dříve příchozí exekuce.

• 4. 9. 2009 11:58

... (neregistrovaný)

Pokud je druhá exekuce v pořadí opět nepřednostní, potom čeká ve frontě na uhrazení první. Pokud by byla přednostní, potom na první exekuci zbyde 1/3. Částka bez omezení a další 1/3 připadne na přednostní exekuci.

• 4. 9. 2009 12:08

Peťka (neregistrovaný)

Děkuji.
      Jedná se o pohledávku banky, takže předpokládám že se jedná o nepřednostní.

• 4. 9. 2009 12:24

... (neregistrovaný)

Ano, nepřednostní.
      Přednostními pohledávkami jsou
      a) pohledávky výživného,
      b) pohledávky náhrady škody způsobené poškozenému ublížením na zdraví,
      c) pohledávky náhrady škody způsobené úmyslnými trestnými činy,
      d) pohledávky daní a poplatků,
      e) pohledávky náhrady přeplatků na dávkách nemocenského pojištění, důchodového pojištění, úrazového pojištění a důchodového zabezpečení,
      f) pohledávky pojistného na sociální zabezpečení a příspěvku na státní politiku zaměstnanosti, pohledávky pojistného na úrazové pojištění a pohledávky pojistného na veřejné zdravotní pojištění,
      g) pohledávky náhrady za příspěvek na výživu dítěte a příspěvek na úhradu potřeb dítěte svěřeného do pěstounské péče,
      h) pohledávky náhrady přeplatků na podpoře v nezaměstnanosti a podpoře při rekvalifikaci,
      i) pohledávky náhrady přeplatků na dávkách státní sociální podpory,
      j) pohledávky regresní náhrady podle zákona o nemocenském pojištění,
      k) pohledávky náhrady mzdy, platu nebo odměny a sníženého platu nebo snížené odměny, poskytované v období prvních 14 kalendářních dnů dočasné pracovní neschopnosti nebo karantény.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).