Nahlášení na OSSZ

• (neregistrovaný)

4. 9. 2009 13:24

moc, moc prosím o pomoc. když měl zaměstnanec mzdu od ledna do června v rozmezí 2500 - 3600,- tak se odvádělo sociální i zdravotní. ale od června ubylo práce a mzda nebude nikdy vyšší než 2000,-. takže se neplatí zdravotní ani sociální, že?? když ji chci, ale zaměstnance odhlásit ze sociálky tak bych to tam měla nahlásit, že to je zaměstnání malého rozsahu, že?? Kde se to v tom dokumentu vypisuje, program mi to nějak nebere. a ze zdravotní pojištovny ho mám také asi odhlásit, že??? moc moc děkuji, jsem už opravdu ze všeho zoufalá:-((

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 9. 2009 14:37

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: nahlášení na OSSZ
      Na sociálku odhlásíte k poslednímu dni, kdy ještě nebyl ZMR.
      Zdravotní ale neodhlašujete , to se odvádí dál. Zdravotní se neodvádí jen z DPČ nižší než 2000.- ( pojem ZMR zdr.poj. nezná).

• 10. 9. 2009 11:08

Radka (neregistrovaný)

Re: nahlášení na OSSZ
      Já jsem trochu jiného názoru. ZMR se posuzuje podle toho,jak je uzavřená smlouva. Takže ikdyž má Váš zaměstnanec nyní pod 2000,-, neznamená to, že se jedná o ZMR. Pokud má smlouvu postavenou tak, že se z ní dá jasně vypočítat, že bude mít příjem vždy vyšší než 2000,-, tak se o malý rozsah nejedná ani tehdy, když nedosáhne částky 2000. Pokud ale ze smlouvy nelze určit, kolik si vydělá, tak tehdy se jedná o ZMR.
      Co se týče ZP, tak ikdyž ZP pojem ZMR nezná, vždy je smlouva nejprve DPČ a poté se pro SP posuzuje, zda je MR či nikoliv. Tzn., že se z částky pod 2000 neodvádí ani ZP a zaměstnanec se musí odhlásit ze ZP

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).