Re: Co na kontrolu ČSSZ a proč?
Ano, všichni chodíme každé dva roky na kontrolu.
Rekapitulace mezd - určitě Vám něco takového vyjíždí pod jiným názvem: mohou být měsíční nebo roční a jsou tam jednotlivé mzdové složky za celou firmu nasčítané dohromady. Není to u vás ta zúčtovací a výplatní listina?
Ty měsíční jsou pro ně šikovným podkladem pro kontrolu.
Děkuji moc, jupííí, takže rekapitulace mezd není speciální výkat. Vyjíždí mi to pod názvem vyúčtování mezd a mohu vybrat za jaké měsíce či roky :o)
Prosím ještě jednu radu. Co myslí tímto:
doklady o plnění ohlašovacích povinností v nemocenském pojištění?
Jakýpa doklady? Nejsou to kopie Přehledů odvedeného pojisteného - ten formulář, který se jim tam posílá? Nebo výpis z účtu či co? Děkuji moc moc
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
4. 9. 2009 16:31
Prosím radu. Co myslí ČSSZ když chce předložit toto:
1. zúčtovací a výplatní listiny (to chápu) rekapitulace mezd (to nevím co tím myslí)
2. podklady rozhodné pro určení výše vyměřovacích základů pro stanovení pojistného
3. doklady o plnění ohlašovací povinnosti v nemocenském poj. (kopiie přehledů, co jsem posílala na čssz mám, je potřeba výpis z účtu či co?)
Proč se tyto kontroly konají? Je to z důvodu nějaké nejasnosti či problému? Myslím, že mám vše v pořádku.