Re: DPH při nákupu z EU **** prosím o ra
Jen mi bylo divné, že jste ještě nepřekročil hranici 326 k při nákupech, když za prodeje se blížíte k milionu:))
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
5. 9. 2009 14:30
dobrý den,
pročetl jsem tu celou diskuzi a potřebuji se v něčem ujistit, jestli to dobře chápu (přiznám se, že na čtení zákonů moc nejsem, moc tomu nerozumím, potřebuji radu jako laik)
blížím se k překročení limitu obratu 1.000.000,-, zboží nakupuji v EU (kontrétně Německo) a prodávám také v EU (ČR a SK). Započítá se prodej na Slovensku do mého obratu??? četl jsem tu někde, že se tam započítává jen plnění v tuzemsku a možná to špatně chápu
pokud tedy prodej na Slovensku zvýší můj obrat natolik, že se stanu povinným plátcem DPH, můžu si uplatit DPH na vstupu při nákupu z Německa?? Dodavatel je plátce DPH a faktury obsahují všechny náležitosti.
můžete mi potom v tomto připadě poradit, co kromě přihlášky k registraci musím zajistit, abych něco nepodcenil???? Nějaká hlášení úřadům nebo jen vyloženě vše týkající se FÚ???
vím, že je můj dotaz hodně obsáhlý a předem děkuji za rady