Re: Rozdělení pozemku bez mého vědomí
Nastudujte si správní řád (z.č.500/2004 Sb.) - upravuje postup správního orgánu a v rámci jeho možností se braňte. V případě, že budou vaše řádné opravné prostředky zamítnuty, nic není ztraceno - nastudujte si soudní řád správní (z.č.150/2002 Sb., §68, §71 atd.) a podejte žalobu ke krajskému soudu. Nebo si sezente pravnika... Vyvlastnění ve veřejném zájmu možné je, ale je to běh na hodně dlouhou trať, jistě víte, jak dlouho trvá dostavět dálnice kvůli "odbojným" majitelům pozemků.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
6. 9. 2009 17:13
Dobrý den,
minulý týden mi přišel z katastrálního úřadu dopis, že mi rozdělili při zápisu geometrického plánu na zaměření silnice Boršice - Tučapy pozemek na dva pozemky. Je možné, aby toto udělali bez mého vědomí? Mám strach, že mi chtějí vyvlastnit pozemek, který jim nechci prodat a který je před mým domem a měl by přes něj vést chodník.
Můžete mi, prosím, poradit, jestli nejednají protiprávně a jestli mi mohou pozemek vyvlastnit?
Jen pro vysvětlení: rozdělili pozemek o výměře 334 m2 na dva 326 m2 a 8 m2 (tuto menší část ode mne chtěli koupit na ten chodník, ale já jim ho prodat nechtěl).
Děkuji!
Petr Kovařík