Re: Zaměstnavatel nepřistoupí na výpověď
>Dobrý den,
>žádám o pomoc ohledně výpovědi ze strany zaměstnance.
>Zaměstnavatel nedodržuje výplatní termín,což je 20 den
>v měsíci. Je to několika měsíční záležitost,bohužel
>situace je stále horší a horší.
>Vzhledem k finanční situaci,kterou těžko zvládám,jsem
>se rozhodla,že podám výpověď. Tak se stalo,bohužel
>zaměstnavatel byl velmi překvapen a šokován. Zdělila jsem
>mu důvod a dohodli jsme se,že když bude schopný
>odeslat mou mzdu za odvedenou praci včas na můj
>bank.účet,stáhnu výpověď.Dohoda byla jen ústní,věřila jsem,že své
>slovo dodrží,protože bylo vidět,jak si ulevil. Bohužel
>!!! Jak mám postupovat???????????Dohodli jsme se,že mi
>pošle zálohu,která ovšem přišla na účet s 11 denním
>zpožděním. Prosím,poraďte. Kontaktovala jsem už
>telefonicky Inspektorát práce,odpověď zněla: Dát stížnost a
>nebo výpověď.
>Není přeci možné,že by někdo nepomohl hájit práva
>zaměstnance.
dobrý večer,
především bych Vám doporučila komunikovat se zaměstnavatelem výhradně písemnou formou! Pokud jste svou výpověď nestáhla Váš pracovní poměr skončí uplynutím výpovědní lhůty, tzn. že ještě minimálně 2 měs. budete pracovat zadarmo. Po skončení PP můžete na zaměstnavatele podat návrh na konkurs a zároveň uplatnit své pohledávky u Úřadu práce. Pokud jste výpověď stáhla - zrušte PP okamžitě pro nevyplacením mzdy (myslím že je to § 56 ZP) v tomto případě máte ze zákona nárok i na odstupné. Pokud Vám zaměstnavatel nevyplatí dlužnou mzdu včetně odstupného - podejte návrh na konkurs a obraťte se svými finančními nároky na ÚP
>Bohužel,celé je to komplikovanější,ale mě by
>stačilo,kdyby mi někdo poradil,jak docílit toho,aby jsem
>obdržela to co mi právem náleží. Podle slov zaměstnavatele
>je se mnou velice spokojen a nemá za mě náhradu,ale já
>přeci nemohu žít nadluh!!! Neznám nikoho,kdo by chodil
>do práce z nudy a zadarmo.
>Předem děkuji za jakoukoli odpověď.
>S pozdravem
Re: Zaměstnavatel nepřistoupí na výpověď
Já tomu rozumím tak, že Vám mzdu vždy vyplatí, ale pozdě. Abyste mohla prac. poměr zrušit okamžitě, muselo by dojít k tomu, že by Vám mzdu nevyplatil ani 15 dnů po splatnosti, tzn. ani 15 dnů po konci měsíce (např. mzda za červenec nebude vyplacena ani do 15. září - pak můžete nejdříve 16. září zrušit pr. poměr okamžitě s nárokem na odstupné). Zaměstnavatel má problémy s penězi a není sám, tyto problémy má hodně zaměstnavatelů. Pokud máte domluveného něco jistějšího, nechejte výpověď běžet a pak jděte jinam. Můžete dát podnět ke kontrole, ale ta pro Vám mzdu nevymůže. Oni pouze zkonstatují, že porušuje pravidla a dají mu pokutu - a tím méně peněz bude mít na Vaši výplatu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
6. 9. 2009 20:43
Dobrý den,
žádám o pomoc ohledně výpovědi ze strany zaměstnance. Zaměstnavatel nedodržuje výplatní termín,což je 20 den v měsíci. Je to několika měsíční záležitost,bohužel situace je stále horší a horší.
Vzhledem k finanční situaci,kterou těžko zvládám,jsem se rozhodla,že podám výpověď. Tak se stalo,bohužel zaměstnavatel byl velmi překvapen a šokován. Zdělila jsem mu důvod a dohodli jsme se,že když bude schopný odeslat mou mzdu za odvedenou praci včas na můj bank.účet,stáhnu výpověď.Dohoda byla jen ústní,věřila jsem,že své slovo dodrží,protože bylo vidět,jak si ulevil. Bohužel !!! Jak mám postupovat???????????Dohodli jsme se,že mi pošle zálohu,která ovšem přišla na účet s 11 denním zpožděním. Prosím,poraďte. Kontaktovala jsem už telefonicky Inspektorát práce,odpověď zněla: Dát stížnost a nebo výpověď.
Není přeci možné,že by někdo nepomohl hájit práva zaměstnance.
Bohužel,celé je to komplikovanější,ale mě by stačilo,kdyby mi někdo poradil,jak docílit toho,aby jsem obdržela to co mi právem náleží. Podle slov zaměstnavatele je se mnou velice spokojen a nemá za mě náhradu,ale já přeci nemohu žít nadluh!!! Neznám nikoho,kdo by chodil do práce z nudy a zadarmo.
Předem děkuji za jakoukoli odpověď.
S pozdravem