Re: DPH
Je to pro Vás přijaté plnění.
Nevím zda to dobře chápu, ale měly být 2 faktury na 19.000,--Kč ?
Pak máte 38.000 na 314/MD
Zaúčtujete 38.000 314/D
6.068,60 343/MD
31.931,40 5xx/MD
nevím jak vypadá vydaná faktura, ale asi bych požadovala daňový doklad k přijaté platbě, kde bude vše vypsáno.
Pište lepší nadpisy!
Prosím pište lepší nadpisy, z nichž je zřejmé, na co se ptáte. Problematika DPH je hodně široká a váš nadpis "DPH" je příliš stručný. Přehledné diskuzní forum je v zájmu nás všech! Děkujeme.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
7. 9. 2009 8:59
Dobrý den, prosím o radu týkající se zaúčtování DPH. Od našeho dodavatele jsem obdržela k zaplacení proforma fakturu v celkové částce 19.000,-Kč. Omylem jsem ji ale uhradila 2x a proto paní účetní od dodavatele podruhé zaplacenou fakturu započetla s nově vydanou fakturou, kde od celkové částky odečetla 19.000,- Kč a od DPH 19% odečetla 3.034,30 Kč a poslala mi ještě jednu vydanou fakturu kde je v textu napsáno "Zaplacená záloha DPH" v hodnotě 3.034,30 Kč.
Vůbec nevím jak správně mám tuto fakturu zaúčtovat a jak dostanu těch 3.034,- Kč do mého DPH, protože to je pro mě DPH na výstupu, je to tak?