Re: kanalizační přípojka DPH
Neházejte flintu do žita. Vyzbrojte se výšeuvedenými materiály a zkuste to. Menší firmy zákonu o DPH v souvislosti se sociálním bydlením moc nerozumějí a tak pro jistotu uvedou základní sazbu. Já sám jsem je musel na změny upozorňovat a mám 75% úspěšnost (jen jedna firma ze čtyř se nenechala přesvědčít - příště se na ně neobrátím). V jednom případě mi to trvalo skoro měsíc, ale přesvědčil jsem je.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
7. 9. 2009 10:23
prosím o radu - nechal jsem si vybudovat kanalizační a plynovou přípojku, na faktuře od firmy mám sazbu základní. Neměla by být podle § 48 zákona o DPH uplatněna sazba snížená?
Vlastníkem domu jsem, vlastníkem přípojek (vedených ale již mimo hranice pozemku) také, rodinný dům je do 350 m2, takže by mělo jít o "sociální výstavbu". Mám žádat sníženou sazbu nebo to hodit za hlavu? Jde o cca 5 t., což člověk na ulici nenajde.
Děkuji za reakce