Re: Platba fa za hotové-účtování
Já bych zaúčtovala nejdříve 501/321, a potom teprve úhradu faktury 321/211. Abyste všechny faktury měla v řadě, protože když dáte rovnou do pokladny, bude se to chovat jako pokladní doklad a nedostanete to do číselné řady. Alespoň můj program by to tam nedostal.
Hezký den.
>>Prosím o radu. Jsem začátečník. Můžu fakturu za
>>hotové
>>za materiál zaúčtovat přímo 501 MD/ 211 D- částka
>>30.000,- bez DPH.Děkuji za odpoveď.
>
>Já bych zaúčtovala nejdříve 501/321, a potom teprve
>úhradu faktury 321/211. Abyste všechny faktury měla v
>řadě, protože když dáte rovnou do pokladny, bude se to
>chovat jako pokladní doklad a nedostanete to do číselné
>řady. Alespoň můj program by to tam nedostal.
>
>Hezký den.
>
Pokud to máte jako pokladní doklad - tedy fakturu za hotové, tak bychom to dali rovnou z pokladny a pokud máte fakturu
a k tomu doklad o úhradě v hotovosti, tak bychom to rozdělili - fakturu jako fakturu na 321 a stvrzenku o úhradě jako úhradu této faktury z pokladny.
>
A pozor, pokud máte fakturu se způsobem úhrady "hotově" a nemáte úhradu potvrzenou na samostatném pokladním dokladu nebo aspoň napsáno na faktuře "zaplaceno" s razítkem a podpisem,nemůžete ji dávat jako uhrazenou. Je to "jen" faktura.
Musíte vždy trvat na tom, aby Vám tam napsali "zaplaceno" nebo dali příjmový doklad.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
7. 9. 2009 13:17
Prosím o radu. Jsem začátečník. Můžu fakturu za hotové za materiál zaúčtovat přímo 501 MD/ 211 D- částka 30.000,- bez DPH.Děkuji za odpoveď.