Re: Účetnictví - účet 395
Asi bych hledala, kde se ta částka vzala. Musíte mít na ni nějaký doklad a podle toho bych ho řešila. Jestli je to skutečně záloha, tak je na divném účtě, ale určitě bych hledala zda nebyla vyúčtovaná. A jestli ne tak by měla být na účtu 314 nebo 324. Podle toho zda je dodavatelská nebo Odběratelská.
No to jsem právě zkoušela, a ne a ne to najít.
účtuje se na ni opravdu zálohová faktura, bud vydaná nebo přijatá.
třeba přijaté zálohy se tu účtují 395.300/324
zaplacení 221/395.300
vyúčt.fa daň d. 311/343
6...
odúčt. -311/-324
a tak to tam někde zůstalo, kdybch to přesto nenašla, dá se s tím něco udělat?
a není to jenom předpis zálohy,který se neměl vůbec účtovat? Pak by vám ta částka visela ještě na účtě 324 ,314.Nebo vraceli např.nevyúčtovanou zálohu na účet a je to špatně zaúčtované.Projděte veškeré zálohy a neni možne,abyste to nenašla
Popravdě řečeno nejde mi do hlavy , že to nemůžete dohledat, z mého pohledu jde o velkou částku, takže abyste věděla kam to odúčtovat měla byste vědět o co šlo. Máte tak rozsáhlé účetnictví ?? Nebo k tomu došlo v minulých letech, které nemáte k dispozici ? Za předpokladu, že máte všechny podklady, udělejte si výpis nesedící účtu (třeba i minulých let) a každý pohyb na něm projít :) i kdyby to mělo být časově náročné, takovou částku bych si já nedovolila jen tak někam odúčtovat......není to nějaká nevyúčtovaná záloha ??
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
8. 9. 2009 12:47
Dobrý den,
prosím o radu, přebírala jsem účetnictví ve firmě, na účtě 395/300 - pom. účty záloha, mám zůstatek 265 tis... Nemohu dohledat, proč to tam zůstalo? Dá se to nějakým způsobem odúčtovat? Díky