Re: Dohoda o provedení práce a prac.úřad
Pokud je ta odměna z DPP výrazně vyšší, zvažte možnost platit si sama ZP a z ÚP se odhlásit. ZP činí 1080,- za měsíc. Předpokládám, že jste se upsala a p ř e s t a l a jste v září být studentem, nikoliv začala. Za studenty je plátcem ZP stát.
Do 8 dnů od uzavření dohody máte povinnost to oznámit ÚP. Hodin můžete na DPP odpracovat 150 u jednoho zaměstnavatele za rok. ÚP sleduje výši odměny. Nesmí být vyšší jak 4000,- za měsíc. Pokud budete v evidenci ÚP, nemusíte si ZP sama platit, je za vás plátcem stát.
Ano, pokud byste výši výdělku překročila, vyřadili by vás z evidence ÚP a byla byste povinna hradit si ZP sama. Jak psala výše paní Líba. Pokud máte máte možnost vydělat si více, zvažte, zda by pro vás nebylo lepší se z evidence ÚP odhlásit a platit si ZP sama.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
8. 9. 2009 14:08
Dobrý den
chtěla bych se zeptat. Od prvního září jsem začala být studentem, nenašla jsem práci a tudíž jsem se zaregistrovala na úřadu práce. Protože nemám nárok na podporu v nezaměstnanosti našla jsem si brigádu na kterou mám sepsánu dohodu o provedení práce. Z dohody o provedení práce se soc. a zdravotní neodvádí, tudíž to za mě bude platit pracovní úřad? A jak je to s hodinami které můžu oddělat a s penězmi aby mne nevyloučily z pracovního úřadu i když od nich nic nedostávám? Děkuji Vám za odpověd