Prosím moc, neví to někdo???
>Dobrý den, můžu uplatnit slevu a mimořádnou slevu na
>zaměstnance, na kterého dostáváme dotaci z Úřadu práce?
>
>
> A dále na jiného zaměstnance, který je v PP od
>1.6.2009. Ty alespoň tři měsíce v pracovním poměru je
>myšleno jen k tomu 31.8.2009 na normální slevu, nebo třeba
>na slevu mimořádnou za červen musí být už také tři
>měsíce v pracovním poměru tj. alespoň od 1.4.2009.... na
>červenec alespoň od 1.5.2009 ..... atd. Nerada
>bych to špatně pochopila. Děkuji mockrát.
Re: Prosím moc, neví to někdo???
nene, to není, to je dotace, že jsme zaměstnali normálního zaměstnance, ale byl na ÚP skoro dva roky, tak jsme na něj dostali na půl roku dotaci. Tělesně postižený není.
Sleva - dotace z ÚP
No já právě zákon znám, nic tam napsaného není, ale četla jsem diskuse na téma slev cca 3 dny zpátky a tam to někdo právě dvakrát napsal, že ted pozor, když na toho zam-ce dostáváte dotaci. To se prý nesmí. Tak mě to zarazilo a pátrám dál. Na Úřad Práce volat ani nebudu, prototže u nás jsou takový chytráci, že těm kolikrát člověk musí radit sám, na OSSZ nám řekli, že je to možný, tak že by to radši nedáváali a na školení mi potom po telefonu sdělili, že to v zákoně sice není, ale že si mám vybrat : jestli chci radši slevu na pojistném nebo dotaci, co je pro mě výhodnější. Tak už fakt nevím, kde se to dozvím.
Re: Sleva - dotace z ÚP
Slevu uplatnit můžete, jen pokud dáváte měsíčně vyúčtování mzdových nákladů na ÚP tak mají od 1.8.09 nový formulář a tam se od odvodu pojistného odečte i uplatněná sleva (ve formuláři je uvedeno že i mimořádnou, ale pracovnice ÚP mi sdělila, že se tam píše jen sleva za srpen, raději si to také ověřte)
to doufám, že ano, vlastně ani tu mimořádnou slevu znát nechtějí, zajímá je jen ta měsíční, v dohodě s ÚP máme uvedeno, že dostaneme dotaci ve výši skutečných mzdových nákladů, takže měsíční vyúčtování vyplním, budou tam vlastně naše skutečné mzd.náklady a ty by jsme od ÚP měli dostat
tak právě mi volala paní z ÚP, se kterou jsem včera mluvila, zřejmě zapomněla, že jsme spolu již o tomto mluvili a informala mě znovu, ale jinak, což mě naštvala jelikož jsem již vyúčtování pracně vyhotovila dle toho co mi sdělila včera a teď to musím předělat...sdělila mi totiž přesně to co je ve vysvětlivkách, od odvodu pojistného se odečítá i uplatněná mimořádná sleva, pokud vyjde mínusová čáskta napíše se nula a do součtu se uvede jen hrubá mzda, tudíž dotaci obdržíme ve výši hrubé mzdy, raději jí k vyúčtování přiložím dopis se žádostí, aby mi zavolala zda to mám dobře....ach ty úřady
Re: Sleva - dotace z ÚP_info z ÚP
mi totiž přesně to co je ve vysvětlivkách, od odvodu
>pojistného se odečítá i uplatněná mimořádná sleva,
>pokud vyjde mínusová čáskta napíše se nula a do součtu se
>uvede jen hrubá mzda, tudíž dotaci obdržíme ve výši
>hrubé mzdy, raději jí k vyúčtování přiložím dopis se
>žádostí, aby mi zavolala zda to mám dobře....ach ty úřady
V případě, že zaměstnavatel uplatní v měsíci srpnu 2009 mimořádnou slevu na pojistném na zaměstnance, na něž dostává od úřadu práce příspěvek na vyhrazení společensky účelného pracovního místa, vytvoření veřejně prospěšných prací nebo na podporu zaměstnávání osob se zdravotním postižením, uvede ve výkazu „Vyúčtování mzdových nákladů“ a ve výkazu „Jmenný seznam zaměstnanců“ částku pojistného po slevě na pojistném a po mimořádné slevě na pojistném.
Bude-li mimořádná sleva na pojistném vyšší než pojistné za srpen 2009, které by měl zaměstnavatel za tento kalendářní měsíc odvést, bude zaměstnavateli okresní správou sociálního zabezpečení rozdíl uhrazen, pokud o to požádá. Úhrada rozdílu není důvodem k vrácení alikvotní části příspěvku na vyhrazení společensky účelného pracovního místa nebo na vytvoření veřejně prospěšných prací za měsíce leden až červenec 2009, neboť nebyly zaměstnavateli poskytnuty jeho zaviněním neprávem nebo v nesprávné výši (§ 119 odst. 2 písm. g) zákona o zaměstnanosti).
Stejně tak není důvodem pro vrácení alikvotní části příspěvku na podporu zaměstnávání osob se zdravotním postižením poskytnutého za I. a II. čtvrtletí 2009 (§ 78 odst. 9 zákona o zaměstnanost), protože nebyl vyplacen na základě nesprávných údajů neprávem nebo v nesprávné výši.
Dotaze z UP na prac.místo -
UP zasílá dopis v kterémh upozorňuje, že náklady na mzdu by neměly být hrazeny ze dvou zdrojů / nezapomínejte, že se podepisuje prohlášení k žádosti/, takže buď dotaze z UP a nebo
sleva SP
no a tady je to jako vždy - nedořešeno - a ty jako účetní se v tom "patlej" a pak si to dokaž obhájit atd.
Sleva - dotace z ÚP - volala jsem na ÚP
>Dotaze z UP na prac.místo -
>UP zasílá dopis v kterémh upozorňuje, že náklady na
>mzdu by neměly být hrazeny ze dvou zdrojů /
>nezapomínejte, že se podepisuje prohlášení k žádosti/, takže buď
>dotaze z UP a nebo
>sleva SP
>no a tady je to jako vždy - nedořešeno - a ty jako
>účetní se v tom "patlej" a pak si to dokaž obhájit atd.
Sleva - dotace z ÚP - volala jsem na ÚP
Takže, já jsem dnes volala na Úřad práce přímo na oddělení přidělování dotací a tam mi bylo sděleno, že pokud výše slevy nepřesáhne výši dotace, je na ní bezproblémově nárok celý. A jak píšete zde, že Úřad práce rozesílá nějaké dopisy (u nás tedy ani náhodou)!! Nám ani neřekli, že jsou nové formuláře a sdělili nám, že můžeme pokračovat v těch původních, jen do kolonky odvody rozepíšeme, že jsme si uplatnili slevu a kolik dělala. Takže já si jdu vklidu udělat slevy, mimořádné slevy a vypsat papír na dotaci. Mějte se a děkuji Vám za postřehy a názory.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
9. 9. 2009 8:20
Dobrý den, můžu uplatnit slevu a mimořádnou slevu na zaměstnance, na kterého dostáváme dotaci z Úřadu práce?
A dále na jiného zaměstnance, který je v PP od 1.6.2009. Ty alespoň tři měsíce v pracovním poměru je myšleno jen k tomu 31.8.2009 na normální slevu, nebo třeba na slevu mimořádnou za červen musí být už také tři měsíce v pracovním poměru tj. alespoň od 1.4.2009.... na červenec alespoň od 1.5.2009 ..... atd. Nerada bych to špatně pochopila. Děkuji mockrát.