Re: Dodatečné přiznání DPH, DPPO za 2008
A dávala jste opravené Rozvahy a Výsledovky na Finančák. Já se přikláním k tomu, že do účetnictví nesmíme zasáhnout.
Dávala. jelikož jsem nastoupila do firmy, kde měli celou rozvahu špatně. Chybělo velké množství faktur + pokladních dokladů- byly špatně leasingy i třeba obyčejné peníze na cestě neměli vyčištěny.
A z finačáku zatím žádná námitka nepřišla.. podávala jsem je k 30.6.2009. Uvidím, třeba se ještě ozvou.
Ano předělávala jsem komplet závěrku. Také jsem podávala dodatečné včetně včech příloh. Samozřejmě jsem měla úplně jiný výsledek než původní. Teď mám kamarádku, která nastoupila do firmy, kde má něco podobného. Já jsem ji teda poradila ať opravuje podle rozsahu. Pokud těch změn bude hodně, ať je udělá v roce, kterého se týkají (2008) a vše podá opravené, ale pokud bude mít jen pár položek, tak aby je proúčtovala až v roce 2009 s tím, že příjmy daňově a náklady nedaňové. Poradila jsem ji dobře? Většinou se totiž jedná o zdvojené příjmy a 2x odvedené DPH. (špatně zaúčtované platby fa).
Tak teď jste mi nahrál do noty. Mi jsme totiž za rok 2007 zveřejněny neměly. Potom, co nás na to upozornili, jsem jim vysvětlila situaci a dohodli jsme se, že jim zašlu výkazy až po provední oprav. A teď ale nevím, kam se posílají. Můžete mi poradit?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
9. 9. 2009 9:13
Dobrý den, myslím si správně, že pokud budu tvořit dodatečné DPH i dodatečné na daň z příjmu právnických osob, vůbec nebudu zasahovat do účetnictví roku 2008, vše si propočítám na papíře, Rozvaha a Výsledovka musí zůstat původní =špatná, a všechny opravy si "proúčtuji" nyní v roce 2009?