Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 7. 2011 9:54
Narodil jsem se 1.11.1949,do starobního důchodu mám jít 1.3.2011, pokud bych šel k 30.9.2011, do předčasného, o 6. měsíců dříve, co je pro mně výhodnější. vč. valorizace? Zažádat dle původních výpočtů,o předčasný důchod, či zažádat dle tzv. nové ,,malé důchodové" reformy, podle tedy její výpočtů, až k datumu řádného odchodu do důchodu. Tedy zažádat o půl roku dříve k 30. září, než začnou platit změny ve výpočtu, a nebo až k tomu 1. březnu 2012? Jaký je tedy rozdíl ve výpočtech? Kdo by byl schopný mně toto vypočítat, abych mohl tyto výpočty porovnat a podle toho se rozhodnout? Třeba za toto i zaplatím, ale na správě důchodového zabezpečení nejsou ochotni toto vypočítat, i když mám k tomu ,,výpis" doby zamětnání. Započítá se do toho i zápočet z letošního roku, tedy jen do 30. září?,nebo jen celé roky a započítává se i vojenská služba? Prosím poraď te mně a myslím i nejen mně, zajímá to mnoho lidí, protže o tom nikdo moc neví a neví si ani rady, a na úřadě toto taky nechtějí dělat a pomoci, děkuji Vám za odpověĎ s pozdravem Miroslav Mudrák