Re: Střídavá péče - daňové zvýhodnění
Já mám zrovna taky takového zaměstnance, ale ti mají střídavou péči po půl roce a vždy doloží potvrzení. Tedy půl roku matka, půl roku otec. Takto se dohodli a bylo uvedeno v rozsudku.
Pokud střídají týden, nebo čtrnáct dnů, ověřila bych si co je v soudním rozhodnutí. Slevu v měsíci dělit nelze a pokud by se nemohli ani dohodnout, tak bych je na konci roku poslala na finanční. Tak nám to radili i na školeních.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Sociálka znovu opravuje JMHZ, tentokrát snad už odstranila „vážné nedostatky“
Přiznání i přehledy OSVČ musíte podat elektronicky, nově se to týká i „zdravotka“
Senátní výbor podpořil snížení záloh OSVČ, mohlo by k němu dojít od června
DPP podle zákona o zemědělství a uplatnění slevy na pojistném
Zaměstnavatelé mají poslední šanci dohlásit údaje, jinak hrozí zamítnutí hlášení
Senioři přicházejí o miliony kvůli falešným daním. Policie varuje před novým trikem
9. 9. 2009 13:21
Dobrý den, chtela bych se zeptat, jak je to pri uplatnění daňového zvýhodnění při střídavé péči o děti. Mam tu zaměstnance, který mi přinesl papír od zaměstnavatele bývalé manželky, že ona je na MD a neuplatňuje si od března 2009 daňové slevy na deti. Mužu já mu tyto slevy uplatnit ted za srpen a v ročním zúčtování i za zbylé měsíce od března.
Díky za odpověd.