Re: Sleva na SP - zamyšlení
Vysvětlím vám jenom to, že "U nás" a ještě k tomu "Na vsi"
si ulevujeme v domečku, který na na dveřích srdíčko.
Kdyby to tak dělali i poslanci (nesplést -l- s -r-) bylo by to jistě
nádherné a nebyly by ty jejich výmylsy na dvě věci na .... a na nic.
K vašemu příkladu je nožno uvést další = nemusíte (OSVČ se zaměstnanci do 5ks) platit čtvtletní (nebo měsíční) zálohy na daň
z příjmů. Jaký okolo toho byl humbuk že to pomůže podnikatelům.
Taky je to dobré jenom k ulevení si .... nebo podnikatele vytrhnou
úroky které dostanou za to že ty zálohy si nechají na svých účtech
do podání DP a platby daní?
Snad někdo zkušenější ty ÚLEVY (mimo domečky) nějak vysvětlí a event. i vyčíslí.
Hezký (neúlevový nebo neúlevný?) den.
Re: Sleva na SP - zamyšlení
>Vysvětlí mi někdo , jak naši zákonodárci uvažovali a
>koho vlastně chtěli podpořit v krizi ? Mě se to jeví
>jako zvýhodňování firem, kteří dávají svým zaměstnancům
>malé platy. Má se za to, že firmy, které ocení práci
>svých zaměstnanců a mají nadprůměrné platy se nemohou
>dostat do krize a nebo je to nabádání k tomu, aby se
>platy snížily a novým dávalo málo ? :) Nepotřebujeme
mimo jiné i zvýšit koupěschopnost obyvatel ? No
>jen sem si ulevila , asi to nevyřešíme :)
Nad zákony nesmíte přemýšlet -protože hledat v nich nějakou logiku atd.je úplná blbost, protože je tvoří lidi, kteří skoro ničemu nerozumí, ale tváří
se, že rozumí všemu. My co děláme účetní, tak dokážeme kecat do účetnictví, ale jak by dopadl zákon např. o zdravotnictví??!! No a tak je to s našimi zákonodárci - hlavně že mají zaměstnány celé rodiny za státní peníze
- a že se schválí nějaká kravina - nic se neděje, vždyť aspoň je co dělat 4 roky - kdyby vyřešili vše pořádně - co by dělali??!!!!!!!!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
10. 9. 2009 10:02
Vysvětlí mi někdo , jak naši zákonodárci uvažovali a koho vlastně chtěli podpořit v krizi ? Mě se to jeví jako zvýhodňování firem, kteří dávají svým zaměstnancům malé platy. Má se za to, že firmy, které ocení práci svých zaměstnanců a mají nadprůměrné platy se nemohou dostat do krize a nebo je to nabádání k tomu, aby se platy snížily a novým dávalo málo ? :) Nepotřebujeme snad mimo jiné i zvýšit koupěschopnost obyvatel ? No jen sem si ulevila , asi to nevyřešíme :)