Re: Sleva na Sociální pojištění
Děkuji za názor. Já jen myslím, jestli není směrodatné to, jak
to bylo v době uzavírní pracovních poměrů. Tedy tehdy to bylo uzavíráno na dobu deší než 3 měsíce. Jak to dopadlo, tedy
z pohledu teď v září asi není důležité???? Já bych asi dala
všechny měsíce kromě června. To byla utzavřena dohoda o rozv. PP a nový poměr netrval v červnu celý měsíc.
Ještě jednou dík.
Renáta
Z prvního pracovního poměru od 1.4.2009 do 24.6.2009 sleva nenáleží, protože zaměstnání netrvalo k 31.8.2009.
U druhého pracovního poměru je důležité, kdy byla sepsána nebo podána dohoda o zrušení pracovního poměru. To je pro stanovení nároku slevy důležitý údaj.
Děkuji za odpověď , chtěla jsem se jen zeptat, jestli mi vysvětlíte,proč vadí, že zaměstnání u prvního prac . poměru netrvalo k 31.8.? V zákonu je totiž psáno že nenáleží tomu jehož zaměstnání NEMÁ trvat déle než 3 měsíce. A to dle smlouvy mělo.
Druhý prac. poměr - dohoda sepsána až v srpnu. Tak myslím, že
za srpen už nenáleží sleva. Renáta.
U druhého PP (od 25.6.2009) - uplatníte pouze mimořádnou slevu za červenec 2009 (pokud splňuje i všechny další podmínky)
Pro uplatnění mimořádné slevy platí, že při stanovení těchto slev se berou v úvahu jen ti zaměstnanci, jejichž zaměstnání
trvá k poslednímu dni kalendářního měsíce, v němž tento zákon nabyl účinnosti.
http://www.kostka.net/media/novela_2009.pdf
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
10. 9. 2009 16:32
Dobrý den, prosím poraďte mi, jak správně uplatnit slevu na Sp, kdy zaměstnanec nastoupil 1.4.09 na neurčito, dohodou byl
rozvázán PP ke dni 24.6.09 a ihned 25.6.09 uzavřen nový PP
na neurčito a opět dohodou zrušen k 31.8.09. Děkuji Renata