Re: Pájo, VH a ostatní, prosím.
>Prosím Vás o názory. Kosmetická firma, která dle svých
>slov neprovozuje podomní prodej, ale kosmetická
>střediska, operuje s názvy jako manažerská smlouva (ale bez
>uzavření prac. poměru) a smlouva o dílo (ale nevím,
>zda podle Obč.zák. nebo Obch.zák.), ŽL je prý možné
>vyřídit až po 3 měsících. Máte někdo s tímto nějaké
>zkušenosti? Na co se ptát, co prověřit? Prosím o nějaké
>rozumy.
Re: Pájo, VH a ostatní, prosím.
copa se děje,hoří?
pročetl jsem , ale sám nerozumím, na co se ptát? Kdo? Jako pracovník, který má zájem pro ně dělat?
Jestli chcete názor na pohled budoucího zaměstnance, tak já osobně bych do ničeho s takovou firmou nešel, protože prodej kosmetiky lze řešit:
-v prac.práv.vztahu
-jako OSVČ na zprostředkování nebo obchodní zastoupení
-případně jako nějaký příležitostný přivýdělek,ale
manažerská sml.-nesmysl, nezakládá nic, smlouva o dílo je úplně něco jiného ať už obč. nebo obch., tady nejde o žádné dílo,nevím.
Podle mne jsou to zase manýry nějakých chytráků odněkud, kteří si myslí, že jsme tady tlupa opic lezoucích po stromech.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
11. 9. 2009 9:35
Prosím Vás o názory. Kosmetická firma, která dle svých slov neprovozuje podomní prodej, ale kosmetická střediska, operuje s názvy jako manažerská smlouva (ale bez uzavření prac. poměru) a smlouva o dílo (ale nevím, zda podle Obč.zák. nebo Obch.zák.), ŽL je prý možné vyřídit až po 3 měsících. Máte někdo s tímto nějaké zkušenosti? Na co se ptát, co prověřit? Prosím o nějaké rozumy.