Poštovní schránky

• (neregistrovaný)

13. 9. 2009 14:33

Stavební bytové družstvo nám instaluje nové schránky - průchozí, do kterých je přístup z venku panelového domu. Schránky z venkovní části jsou špatně zabezpečené, po zdvižení záklopky vhazovacího prostoru pro došlou poštu je prostor schránky celý přehledný okem, čili je vidět veškerou doručenou poštu a jednoduchým způsobem lze rukou nebo nějakým pomocným předmětem kýmkoliv z ulice tuto poštu zcizit.
    Jelikož všem nájemínkům chodí faktury, bankovní výpisy, složenky, sipo a různé úřední dopisy, chceme vědět, jak se proti instalování těchto dopisních schránek bránit, zda se na nás vztahuje zákon o ochraně dat nebo jiný zákon o zabezpečení příchozí pošty. Potřebujeme legislativně podložit svoji petici.
    Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 9. 2009 17:24

anitram (neregistrovaný)

Re: Poštovní schránky
      Jsem taky členkou st. byt. družstva, ale veškeré věci, týkající se změn v domě si sami musíme odhlasovat na pravidelné schůzi. Nechápu, jak může "vedení s.b.d." samo něco rozhodnout.

• 14. 9. 2009 5:52

Lenča (neregistrovaný)

Re: Poštovní schránky
      Obávám se že stačí souhlas nadpoloviční většiny obyvatel aby Vám schránky instalovali. Máme je také teprve nedávno. Osobně vítám že na mě nebude již nikdo 3x za odpoledne zvonit, osobní schránku si platím na poště (á Kč 2,- denně) a do této mi chodí pouze letáky.

Nejednou se mi stalo i ve schránce na poště že jsem tam našla cizí korespondenci (faktury za elektřinu i SIPO cizích lidí, složenky na vyzvednutí důchodu apod.). Naopak to co mi tam mají dávat (upozornění na balíky nebo doporučené dopisy) tam občas vůbec nenaleznu a zásilky se vrací zpět odesílatelům :((.

• 14. 9. 2009 7:51

Lenča (neregistrovaný)

Re: Poštovní schránky-doplnění
      Ještě jenom doplním: u starých schránek na chodbě fungoval klíč ještě k pěti dalším schránkám ostatních uživatelů paneláků. Nevím zda tomu tak bude vždy a všude ale u nás ano. Schránky byly menší tak se tam nevešly noviny, natož časopis. Z těchto důvodu jsem si zřizovala p.o.box.

• 14. 9. 2009 20:38

Petr25 (neregistrovaný)

OT: cojsou osobní schránky?
      Co jsou osobní schránky na poště? Myslíte P.O.BOX? Ten by měl stát 240 Kč, při 2 Kč mi cena vychází na 60 Kč?

• 15. 9. 2009 6:10

Lenča (neregistrovaný)

Re: OT: cojsou osobní schránky?
      Ano, mám na mysli P.O.Box. Platila jsem koncem loňského roku
      Kč 600,- na celý rok. U Vás platíte Kč 240,- měsíčně??? Takovou částku bych za schránku dávat nechtěla. Jsme město do 5.000 obyvatel.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).