Re: Poštovní schránky
Obávám se že stačí souhlas nadpoloviční většiny obyvatel aby Vám schránky instalovali. Máme je také teprve nedávno. Osobně vítám že na mě nebude již nikdo 3x za odpoledne zvonit, osobní schránku si platím na poště (á Kč 2,- denně) a do této mi chodí pouze letáky.
Nejednou se mi stalo i ve schránce na poště že jsem tam našla cizí korespondenci (faktury za elektřinu i SIPO cizích lidí, složenky na vyzvednutí důchodu apod.). Naopak to co mi tam mají dávat (upozornění na balíky nebo doporučené dopisy) tam občas vůbec nenaleznu a zásilky se vrací zpět odesílatelům :((.
Re: Poštovní schránky-doplnění
Ještě jenom doplním: u starých schránek na chodbě fungoval klíč ještě k pěti dalším schránkám ostatních uživatelů paneláků. Nevím zda tomu tak bude vždy a všude ale u nás ano. Schránky byly menší tak se tam nevešly noviny, natož časopis. Z těchto důvodu jsem si zřizovala p.o.box.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
13. 9. 2009 14:33
Stavební bytové družstvo nám instaluje nové schránky - průchozí, do kterých je přístup z venku panelového domu. Schránky z venkovní části jsou špatně zabezpečené, po zdvižení záklopky vhazovacího prostoru pro došlou poštu je prostor schránky celý přehledný okem, čili je vidět veškerou doručenou poštu a jednoduchým způsobem lze rukou nebo nějakým pomocným předmětem kýmkoliv z ulice tuto poštu zcizit.
Jelikož všem nájemínkům chodí faktury, bankovní výpisy, složenky, sipo a různé úřední dopisy, chceme vědět, jak se proti instalování těchto dopisních schránek bránit, zda se na nás vztahuje zákon o ochraně dat nebo jiný zákon o zabezpečení příchozí pošty. Potřebujeme legislativně podložit svoji petici.
Děkuji.