Exekuce- nesedí adresa

• (neregistrovaný)

14. 9. 2009 7:20

prosím, obdržela jsem exekuci na jednoho zaměstnance, jméno, příjmení a rodné číslo souhlasí, ale nesouhlasí trvalé bydliště. Můžu strhávat exekuci i když nesedí trvalé bydliště poviného? Nebo musí být vystaven jiný exe. příkaz s přesnou adresou? Moc všem děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 9. 2009 7:46

... (neregistrovaný)

Re: exekuce- nesedí adresa
      Nemusí, osoba je rodným číslem určena dostatečně. I kdyby exepříkaz vykazoval fatální chyby (např. dlužník již není váš zam-ec), nepřísluší vám rozhodovat o jeho platnosti (rozhodovat o strhávání či nikoli). Řeší se to podáním námitek, že je vám známa jiná adresa, což ostatně můžete udělat i teď. Očekávám, že vám přijde maximálně rozhodnutí o opravě zřejmých omylů a nesprávností.

• 14. 9. 2009 7:49

OX (neregistrovaný)

Děkuji, myslela jsem si že pokud sedí rodné číslo tak můžu strhávat. Psala jsem i na exekuční úřad dotaz,ale zatím nedali vědět, tak jsem se jen chtěla ujistit. Moc děkuji

• 14. 9. 2009 8:16

... (neregistrovaný)

Slovo fatální jsem přehnal, tak bych jen doplnil, pokud chybí základní náležitosti rozhodnutí, potom je takové rozhodnutí neplatné již ze zákona - exekutor vám pošle správné/opravené rozhodnutí znovu a teprve tehdy máte povinnost začít strhávat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).