Re: zahraniční pracovní cesta-celý měsíc
Posíláte své zaměstnance na služební cestu,musíte je tedy zajistit stravným i na dny víkendu, kdy nebudou sice pracovat, ale jsou na služební cestě.
Pokud budou pracovat o víkendu, pak budou mít předpokládám hodiny přesčasů. Musíte tedy zvýšit jejich mzdu jednak o poměrnou část hrubé mzdy a pak ještě o přesčasové příplatky za práci o víkendu.
Re: zahraniční pracovní cesta-celý měsíc
Super, tak jsem si to i myslela..jen jsem to nebyla schopná "vyšťourat" v zákoně - je to někde takto napsáno? Našla jsem jen něco o přerušení pracovní cesty...což v tomto případě není...služební cesta se nepřerušila, jen nepracují. Moc děkuji, pokud byste věděla nějaký paragraf, o který bych se mohla opřít, budu vděčná.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 9. 2009 9:18
Dobrý den, prosím spediční společnost vyslala své dva zaměstnance do zahraničí ke svému partnerovi na celý měsíc - školení, prohlídka provozu-jak pracují zahraniční dispečeři atd. Pracovat budou od Po do Pá. Víkendy budou mít volné, ale zůsávají na místě. O ubytování se postará zahraniční partner...Takže pro nás jen stravné a mzda. Vyplatím stravné i za víkend, když zaměstnanci nepracují? Mají stanovenou měsíční mzdu. Kdyby náhodou třeba nějaký víkend pracovali...jak toto zohledním ve mzdě...jak spočítám náhradu za odpracovaný víkend? Moc Vám děkuji