Re: Pořadí exekucí
A co míváte uvedeno v exepříkazech - ve vašem případě v tom prvním? Pouze konkrétní částku (tak jak to znám z praxe já) nebo vám tam soud/exekutor píše konkrétní částku + % úrok z prodlení?
Pokud v prvním příkaze máte pouze konkrétní částku, potom s doplacením vše končí a nastupuje další exekuce v pořadí - na úrok se po jeho vyčíslení vystavuje nový exepříkaz.
Pokud byl v prvním exepříkaze uveden dluh spolu s úrokem od nějakého data, potom je tento příkaz na prvním místě v pořadí do uhrazení uvedeného úroku. V tom případě by bylo překvapující, že jste začala posílat peníze dalšímu v pořadí, když víte, že první exepříkaz není uhrazen zcela.
Závěrem - důležité jsou částky uvedené v konkrétních exepříkazech/nařízeních výkonu rozhodnutí srážkou ze mzdy, nikoli v soudních rozhodnutích, že se obecně pro nějakou částku nařizuje exekuce. (§3 odst. 2 z.č.119/2001 Sb.)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
14. 9. 2009 12:08
Dobrý den,
zaměstnanci jsme sráželi nepředností exekuci. Během těchto srážek došla druhá exekuce (od jiného exekutora), kterou jsme začali srážet po dokončení té první. Nyní se ozval exekutorský úřad s tím, že naskakují ještě další úroky. Poslali jejich výši, ale já teď nevím, zda přerušit srážky na druhou exekuci a pokračovat v té první nebo naopak počkat se splácením úroků a umořovat je po dosrážení druhé exekuce. Nejsou to žádné malé částky, úroky naskakují cca o 1 tis./měs. Bude to začarovaný kruh a já nevím, jak z něho ven.
Snad jsem to popsala trochu srozumitelně a budu ráda za každou odpověď.